Ciclisme

El basc José Luis Arrieta es proclama vencedor de l'antepenúltima etapa de la Vuelta

El basc José Luis Arrieta, de l'AG2R, s'ha proclamat guanyador de l'antepenúltima etapa de la Vuelta, la dinovena, per davant del kazakh Dimitry Fofonov, del Crédit Agricole, i del suís David Loosli, del Lampre. Arrieta s'ha imposat amb un temps de cinc hores i mitja, en l'etapa disputada entre Jaén i Ciudad Real, de 195 quilòmetres de recorregut. El kazakh Aleksandr Vinokurov continua de líder a la general amb el mallot daurat, amb 53 segons d'avantatge sobre Alejandro Valverde.

Actualitzat

Tot just creuar la línia de meta, amb els ulls plorosos, Arrieta ha dedicat el triomf de l'etapa d'avui a la seva esposa i els seus dos fills. I és que aquest corredor de l'AG2R, professional des del 1993, tan sols havia guanyat, fins aquesta tarda, una sola etapa en una cursa ciclista. Va ser l'any 2002 en la Volta a Astúries. Avui a Ciudad Real, ha pogut veure com un vell somni es complia: assaborir el triomf dalt d'un podi.

L'etapa entre Jaén i Ciudad Real, de 195 quilòmetres, no ha tingut gaire història fins que s'acostava el final. Una escapada de nou corredors ha trencat l'harmonia del gran grup, que els ha deixat fer. Han aconseguit un important avantatge. No eren corredors importans, ni perillava el mallot de líder. Després d'uns estira-i-arronsa entre tots, a cinc quilòmetres de la meta Lars Ytting ha aconseguit escapar-se, però ben aviat Arrieta, Loosli i Fofonov l'han atrapat. Un d'ells seria el guanyador. Les estratègies entre aquests quatre ciclistes s'han anat succeint, fins que a menys d'un quilòmetre Arrieta ha aconseguit uns metres, suficients per arribar tot sol.

El gran grup ho ha fet a 11 minuts i 16 segons. Vinokurov segueix de líder. Demà, contrarellotge de 27,5 quilòmetres pels voltants de Madrid.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut