El Barcelona guanya al camp del Pamesa i certifica un triplet històric

Per la via ràpida. Victòria clara dels de Pesic a la Font de Sant Lluís (74-82) i afegeixen la Lliga ACB, a l'Eurolliga i a la Copa del Rei. Partit rodó de tot l'equip, amb Gregor Fucka com a figura destacada (15 punts i 12 rebots), que ha convertit en estèril la bona actuació del pivot argentí del Pamesa Fabricio Oberto (19 punts i 7 rebots). Un segon quart fantàstic del Barcelona ha decidit la sort d'aquest tercer partit i de la final de la Lliga ACB.

Dos factors han destacat en gran manera en els instants previs del matx: Fabricio Oberto en el cinc titular del Pamesa i una temperatura de fins a 38 graus a la Font de Sant Lluís. L'inici del partit del Barça ha estat molt dolent i en els gairebé primers cinc minuts de partit només havia anotat dos punts. Aquesta sequera ofensiva dels de Pesic no l'ha sabut aprofitar el Pamesa i la diferència en la conclusió del primer parcial només era de tres punts (17-14) favorable als valencians. El segon quart ha estat una exhibició de joc del Barça. 12-32 ha estat el parcial del quart a favor dels blaugrana. Una defensa que ha ofegat els jugadors del Pamesa, un excel·lent percentatge de triples i un Gregor Fucka en estat de gràcies han permès als de Pesic marxar al vestidor amb un avantatge de 17 punts (29-46). En el tercer quart s'han invertit els termes. Ha estat el Pamesa el que ha entrat en un estat de gràcia ofensiu que li ha permès fer un parcial de 30-19 i retallar les distàncies. Liderats per Fabricio Oberto, els homes de Paco Olmos han restablert la igualtat en el marcador i, si no arriba a ser pels punts que han aportat Jasikevicius i Navarro, el Pamesa fins i tot es podria haver avançat. 59-65 favorable als blaugrana en l'inici de l'últim quart. El Barça ha sabut gestionar la seva renda i ampliar-la durant els cinc primers minuts del quart. Però, altra vegada, el Pamesa ha serrat les dents i amb un parcial de 8-0 ha tornat a posar incertesa en el desenllaç. Però ha estat només un miratge i l'equip de Pesic ha tornat a demostrar qui és el millor. 3-0 en la final i triplet de la secció de bàsquet del F. C. Barcelona.