Actualitat blaugrana

El Barça torna a quedar en quadre després d'un nou èxode dels jugadors internacionals

La Lliga s'atura quinze dies i ho fa amb el Barça com a segon classificat, a només dos punts del Madrid. El 3-0 al Camp Nou sobre l'Atlètic de Madrid referma el nivell de joc dels blaugrana en els últims partits. Messi, amb sis gols, ja és el "pichichi", i Ronaldinho es reconcilia amb els aficionats. Els aplaudiments van ser unànimes quan el brasiler va ser canviat a la segona part. D'altra banda, Rijkaard es queda en quadre amb la marxa de tretze jugadors com a conseqüència dels compromissos internacionals. Joan Laporta ja els ha demanat que es dosifiquin i que tinguin en compte que són treballadors del Barça.

Actualitzat

El Camp Nou va declarar aquest diumenge amor etern a Ronaldinho. Van corejar el seu nom i el van acomiadar drets amb una gran ovació, malgrat que el brasiler continua lluny de la seva millor versió.
La gent blaugrana té assumit el nou rol del seu 10. Un futbolista que difícilment desborda com ho feia fa un parell de temporades, però que s'ha convertit en un gran assistent, capaç de fer passades impossibles, compromès i necessari, perquè encara és un futbolista diferent.

Messi, el relleu

Tot això es paeix millor perquè l'equip ja té un nou referent, cada dia més determinant.
Messi sí que desborda, sí que remata a porteria i sí que marca gols amb una facilitat que l'estan convertint en el futbolista més determinant del campionat. L'estat de forma de l'argentí és extraordinari i ja ha marcat vuit gols en sis partits. Desequilibrant en atac i compromès com un defensa més a la rereguarda. Messi només té un problema. S'ha convertit en objectiu dels defenses destralers que busquen parar-lo més enllà del reglament. I, de moment, no troba la complicitat dels àrbitres.

"Virus FIFA"

Els compromisos de seleccions marquen els pròxims dies pels que fa al futbol. Per tant, torna el "virus FIFA" al Barça, amb tretze convocats, i no són més perquè Touré, Márquez i Eto'o estan lesionats. El conjunt blaugrana cedeix pràcticament tota la plantilla: Thuram, Henry i Abidal se'n van amb França; Gudjohnsen amb Islàndia; Giovani amb Mèxic; Deco amb Portugal; Ronaldinho amb el Brasil; Milito i Messi amb l'Argentina, Xavi, Puyol i Iniesta amb la selecció espanyola i Bojan amb la sub-21.

Fa tres setmanes, Rijkaard va haver de donar descans a Rafa Márquez, en tornar dels Estats Units, on va jugar un Mèxic-Brasil. Pitjor va ser el cas de Messi, que va tornar lesionat d'un altre amistós a Austràlia.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut