El Barça torna a ensopegar contra l'Atlètic de Madrid i deixa escapar el títol de Lliga al Camp Nou (1-1)

El Barça ha tornat a ser incapaç de derrotar l'Atlètic de Madrid i ha deixat escapar una ocasió immillorable per proclamar-se campió de Lliga al Camp Nou. Alexis havia avançat els blaugranes en el minut 34, però, en l'inici de la represa, Godín ha fet el gol de l'empat que ha donat el títol als "colchoneros" 18 anys després.

El Barça ha tornat a ser incapaç de derrotar l'Atlètic de Madrid i ha deixat escapar una ocasió immillorable per proclamar-se campió de lliga al Camp Nou. Alexis havia avançat els blaugranes en el minut 34, però, en l'inici de la represa, Godín ha fet el gol de l'empat que ha donat el títol als "colchoneros" 18 anys després.

El Camp Nou ha viscut l'ambient de les grans ocasions per viure el desenllaç del títol de Lliga. Un impressionant mosaic amb el lema "Som el Barça" ha presidit la sortida dels jugadors a la gespa d'un partit decisiu. Al davant, una final de 90 minuts a cara o creu per decidir el campió després de 38 jornades de lluita.

L'inici del partit ha començat amb el guió previst, el Barça ha començat dominant, però ha tingut molts problemes per superar la pressió asfixiant de l'Atlètic. El joc ofensiu dels blaugranes ha estat molt imprecís, amb contínues pèrdues de pilota, un escenari ideal per al conjunt del Cholo Simeone, que en tenia prou amb un empat per emportar-se el títol.

Amb el Barça desactivat i incapaç de crear perill, la mala sort en forma de lesions ha castigat amb virulència l'Atlètic. El primer a caure ha estat Diego Costa, que en el minut 14 s'ha lesionat després d'un esprint i s'ha vist obligat a abandonar el camp. I, poc després, el turc Arda Turan també s'ha fet mal al maluc i tampoc no ha pogut continuar. Els dos jugadors s'han retirat entre llàgrimes conscients que es poden perdre la final de la Champions.

Aquest doble cop moral ha deixat tocat l'Atlètic i encara més quan en el minut 34, Alexis ha inaugurat el marcador amb un cacau sense gaire angle que ha entrat per l'escaire. El gol del xilè ha fet embogir el Camp Nou, que ha vist com el títol es posava coll avall. Però, tot i tenir-ho de cara, el Barça ha acabat demanant l'hora en un final de la primera part desconcertant i amb Messi veient la targeta groga per desplaçar una pilota enrabiat amb Mateu Lahoz.

Godín empata i el Barça s'estavella

Pitjor ha estat l'inici de la represa. El Barça no ha sortit dels vestidors amb la intensitat necessària i l'Atlètic, molt més ficat, ha pogut empatar amb un xut de Villa que s'ha estavellat al pal. Els blaugranes no han reaccionat i, en ple desconcert local, ha arribat l'empat a un. A la sortida d'un córner, Diego Godín ha rematat sense oposició de cap al fons de la porteria. Un gol que tornava a donar el títol als "colchoneros".

La reacció blaugrana no ha arribat i, a més, un jugador bàsic, Sergio Busquets, s'ha lesionat i ha hagut de ser substituït per Song. Amb la Lliga perduda, el Tata Martino ha apostat per la carta de Neymar, que s'ha recuperat a temps per jugar l'última jornada. Amb més cor que futbol, el Barça ha fet recular l'Atlètic a la seva àrea i ha posat setge a la porteria de Courtois. En el minut 63, Mateu Lahoz ha anul·lat correctament un gol a Messi, que es trobava en posició de fora de joc.

Els minuts han anat pesant com una llosa i el Barça no ha trobat la manera de perforar la muralla atlètica. El tram final ha estat un atac i gol blaugrana, però amb massa precipitació i sense encert en els metres finals. A la desesperada, Piqué ha acabat jugant de davanter centre i apel·lant a l'èpica a la recerca d'un gol miraculós que no ha arribat. L'Atlètic ha resistit i s'ha acabat proclamant campió de Lliga 18 anys després.