Lliga de Campions

El Barça tomba el Bayern de Guardiola i posa peu i mig a la final de Berlín (3-0)

Messi, amb un doblet, i Neymar, en l'últim sospir, firmen la victòria blaugrana i tomben el Bayern de Guardiola en una nit històrica al Camp Nou. L'equip de Luis Enrique és a tocar de la final de la Champions després d'aconseguir un resultat immillorable per afrontar la tornada a l'Allianz Arena

David CarballoActualitzat

Pep Guardiola tenia raó quan en la prèvia del partit va assegurar que Messi era imparable. No s'ha equivocat l'extècnic blaugrana, que en el seu retorn al Camp Nou ha hagut de patir el jugador que tant li va donar en la seva exitosa etapa a la banqueta del Barça. El crac argentí, amb dos gols, el segon d'ells estratosfèric, ha tombat el Bayern i ha encarrilat la classificació del Barça per a la final de la Champions a Berlín. Neymar, en l'últim sospir, ha posat la cirereta fent el 3 a 0 definitiu, un resultat immillorable de cara a la tornada a l'Allianz Arena.

El Barça i el Bayern de Munic han ofert un regal futbolístic a tots els amants d'aquest esport. En un marc incomparable com el Camp Nou, els dos equips més ofensius d'Europa han jugat un partit de poder a poder, sense reserves, com si es tractés d'una final anticipada. En el seu retorn a casa, Pep Guardiola ha introduït d'inici una sorpresa tàctica. El tècnic bavarès ha arriscat amb una defensa de tres centrals i un mig del camp molt poblat per tapar els passadissos interiors amb l'objectiu de desactivar Leo Messi. I l'invent no li ha sortit gens bé al de Santpedor.

El Barça, molt intens, ha sortit a totes aprofitant els espais que ha deixat la defensa molt avançada del Bayern. Luis Suárez, que ha reclamat un penal per una empenta de Boateng, ha perdonat una ocasió immillorable per inaugurar el marcador. L'uruguaià s'ha plantat tot sol davant Neuer, però el porter alemany ha desviat el seu xut amb el peu.

El primer quart d'hora ha estat elèctric, intens, sense treva. Una oda al futbol d'atac. El Barça ha tornat a avisar, però Rafinha, gairebé sense voler, ha desviat sota pals el gol de Neymar. Guardiola, veient que el seu equip estava patint més del compte, ha rectificat el plantejament inicial i ha situat una defensa de quatre. Una modificació sobre la marxa que li ha servit per aturar l'allau ofensiva dels blaugrana.

Lewandowski, que ha pogut jugar amb una màscara protectora, també ha perdonat una ocasió claríssima després de no poder rematar bé una centrada de la mort de Müller. Després d'una arrencada trepidant, les forces s'han igualat amb dos equips calcats que han buscat exactament el mateix: tenir el control de la pilota. En aquesta batalla per la possessió, el Barça ha guanyat per la mínima, però el marcador no s'ha mogut de nou gràcies a Neuer, que ha desviat de forma providencial amb el peu una rematada d'Alves.

Messi tomba el Bayern

El Bayern ha sortit millor a la represa i ha desactivat l'atac del Barça amb una pressió asfixiant més avançada. Els blaugrana, amb més problemes per combinar, s'han topat amb un rival més ben posicionat i amb les idees més clares. Tot i això, els homes de Guardiola no han creat excessiu perill sobre l'àrea de Ter Stegen.

Només l'enorme desgast físic ha fet baixar les prestacions visitants i el Barça ha buscat amb més insistència el gol, però ni Messi ni Neymar han estat encertats per batre un Neuer colossal, el millor amb diferència del seu equip. En un duel tan igualat, només un geni com Leo Messi podia decantar la balança. I el crac argentí ha aparegut en el moment decisiu per dinamitar l'eliminatòria amb dos gols seguits. El primer, amb un xut potent des de la frontal després d'una recuperació d'Alves en la pressió, i el segon ha estat una obra d'art. Primer ha trencat la cintura de Boateng mb un dríbling brutal i ha picat la pilota per sobre de Neuer amb una vaselina fantàstica. Un gol que ha fet embogir el públic del Camp Nou i que situa Messi com el màxim golejador d'aquesta edició de la Champions amb 10 dianes.

Encara hi ha hagut temps per arrodonir la festa i en el temps afegit, Neymar ha culminat un ràpid contraatac per fer el tercer i definitiu gol d'una nit històrica i que deixa el Barça amb un peu i mig a la final de Berlín.

VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut