El Barça tambè derrota el València en el segon partit de les semifinals (59-60)

El F. C. Barcelona ha tornat a derrotar el València (59-60) en el segon partit de les semifinals de la Lliga Endesa que enfronta tots dos equips, en un enfrontament molt travat i ple d'imprecisions. Una cistella d'Ante Tomic (9 punts, 10 rebots) en els últims instants ha posat de cara pels blaugrana aquesta sèrie al millor de 5 partits, sobre tot pensant que els dos següents es jugaran al Palau Blaugrana.

El F. C. Barcelona ha tornat a derrotar el València (59-60) en el segon partit de les semifinals de la Lliga Endesa que enfronta tots dos equips, en un enfrontament molt travat i ple d'imprecisions. Una cistella d'Ante Tomic (9 punts, 10 rebots) en els últims instants ha posat de cara per als blaugrana aquesta sèrie al millor de 5 partits, sobretot pensant que els dos següents es jugaran al Palau Blaugrana.

El València Basket ha sortit amb molta intensitat, amb una gran concentració en la lluita pel rebot que tants problemes li va donar en el primer partit de la sèrie. Romain Sato, que va estar molt apagat en l'enfrontament anterior, era un dels més actius. El València, després d'un parcial de 16 a 4 liderat per Doellman (16 punts, 9 rebots) i Lafayette, dominava en el marcador per 20 a 9 a 2:00 del final del primer quart. El desconcert blaugrana era total i els canvis de Xavi Pascual no donaven resultat. Un triple de Navarro (8 punts, 8 rebots) ha trencat una llarga sequera visitant en l'últim minut d'un període, que ha acabat 22 a 12.

En els primers minuts del segon quart no ha baixat ni un punt la intensitat del joc, però sí l'encert (els locals han trigat 4:30 a anotar). El València ha alineat un quintet petit per falta de més efectius, amb Sato jugant de quatre. Pascual ha donat entrada a Lorbek (9 punts, 4 rebots), que, jugant d'esquena a cistella, ha posat en problemes els locals. El retorn de Tomic a la pista encara ha donat més avantatge en centímetres als blaugranes. Amb el Barça a 4 (20-24), Velimir Perasovic ha tornat a donar entrada a Doellman per acompanyar com a home alt Lishchuck. Precisament un triple del nord-americà ha permès als locals arribar al descans guanyant per 31 a 28.

El tercer quart també ha començat amb un joc molt nerviós, ple d'imprecisions. Navarro ha empatat a 33, mentre que cada cop més homes del València acumulaven faltes personals. Poc després, Lorbek culminava la remuntada avançant els blaugranes amb dues cistelles consecutives. Perasovic ha ordenat als seus situar-se en defensa en una zona 1-3-1, que ha fet dubtar de forma momentània el rival. Aquests deu minuts han acabat 43 a 46.

El València ha mantingut la defensa zonal en el començament de l'últim quart mentre Doellman era a la banqueta. Els homes de Xavi Pascual no trobaven l'encert necessari per superar-la. Amb el retorn de l'aler pivot a la pista, els locals han tornat a la defensa individual, però la punteria blaugrana no ha millorat. L'equip valencià s'ha tornat a posar al davant. En uns tres minuts finals igualats, Navarro ha intentat assumir el control de la situació, anotant o generant, sense l'encert habitual. L'home clau en aquests moments ha estat Tomic, amb 5 punts i 3 rebots en atac, 2 en una mateixa jugada per anotar el 59 a 60 a 2,1 segons del final.