El Barça supera un Dépor inofensiu i ja es pot centrar en la remuntada contra el Milan (2-0)

El Barça s'ha imposat a un inofensiu Dépor per 2 a 0 en l'última prova abans del decisiu partit contra el Milan a la Champions. Alexis i Leo Messi, que ha començat a la banqueta, han marcat els gols de l'equip blaugrana. Jordi Roura ha fet moltes rotacions pensant en el decisiu partit de dimarts al Camp Nou.

El Barça s'ha imposat a un inofensiu Dépor per 2 a 0 en l'última prova abans del decisiu partit contra el Milan en la Champions. Alexis i Leo Messi, que ha començat a la banqueta, han marcat els gols de l'equip blaugrana. Jordi Roura ha fet moltes rotacions pensant en el decisiu partit de dimarts al Camp Nou.

L'homenatge als autors del Cant del Barça, entre ells Josep Maria Espinàs, i les opinions de l'afició culer a través de pancartes han donat color als instants previs d'un partit contra el Dépor en què Jordi Roura ha deixat clar que tenia al cap el transcendental partit de tornada dels vuitens de final de la Champions de dimarts contra el Milan.

Messi i altres titulars habituals, com Iniesta, Piqué, Pedro, Jordi Alba i Busquets, s'han quedat a la banqueta, i l'onze titular ha presentat moltíssimes cares noves. Però la fluïdesa en el joc no se n'ha ressentit i el Barça ha creat moltes ocasions contra el cuer de la Lliga.

Dani Alves, un autèntic punyal per la banda dreta, ha donat el primer avís al minut 12, i Cesc no ha estat capaç de definir amb encert tot sol davant Aranzubia dos minuts més tard. Però qui ha fregat el gol ha estat Tello, al minut 23, quan la seva centrada ha estat desviada per un defensor gallec i ha acabat impactant contra el pal. En l'acció immediatament posterior, Villa ha deixat tothom amb la boca oberta amb una resolució deficient en un un contra un amb Aranzubia.

L'asturià no ha aprofitat una gran oportunitat per reivindicar-se, al contrari d'Alexis, que ha inaugurat el marcador al 38 amb una bona rematada de cap. El xilè ha rematat al fons de la porteria una precisa centrada d'Alves, tot i els intents d'Aranzubia per evitar que la pilota sobrepassés la línia de gol.

Messi fa la sentència

Pinto, que amb 37 anys i 121 dies s'ha convertit en el jugador més veterà de la història del Barça que juga un partit de Lliga, ha estat gairebé un espectador més al Camp Nou. El porter andalús, titular per la sanció a Valdés, ha superat Alexanco en un duel on no ha estat exigit per un rival inofensiu.

La intensitat del Barça a la represa ha anat decreixent a mesura que han passat els minuts i Roura ha decidit donar entrada a Messi, que ha jugat l'última mitja hora. El crac argentí ha entrat per un desencertat Villa, de nou incapaç d'aprofitar una oportunitat per reivindicar-se, però tampoc ha revolucionat el joc ofensiu dels blaugrana, que s'ha anat desinflant.

El Barça no ha patit per mantenir el mínim avantatge però li ha costat trobar el camí de la sentència definitiva. No ha estat fins al minut 88 que Messi, després d'una assistència d'Alexis, ha fet el segon picant la pilota per sobre d'Aranzubia. L'argentí, que ja suma 40 gols a la Lliga, ha marcat per dissetena jornada consecutiva i ha sentenciat el tràmit d'un líder que ha tornat a deixar la porteria a zero i s'ha permès una petita treva. Dimarts, contra el Milan, arribarà l'hora de la remuntada.