El Barça supera un combatiu Celta i firma el millor inici de Lliga de la seva història (3-1)

El Barça de Tito Vilanova ha firmat el millor inici de Lliga de la seva història després de superar un combatiu Celta per 3-1 al Camp Nou. Adriano, Villa i Jordi Alba, en clar fora de joc, han estat els golejadors blaugranes en un partit on Messi no ha marcat. El crac argentí ha provocat el pànic entre l'afició culer quan s'ha quedat estès a terra per un fort cop al genoll, però afortunadament tot ha quedat en un bon ensurt.

David Carballo / Barcelona

El Barça de Tito Vilanova ha firmat el millor inici de Lliga de la seva història després de superar un combatiu Celta per 3-1 al Camp Nou. Adriano, Villa i Jordi Alba, en clar fora de joc, han estat els golejadors blaugrana en un partit on Messi no ha marcat. El crac argentí ha provocat el pànic entre l'afició culer quan s'ha quedat estès a terra per un fort cop al genoll, però, afortunadament, tot ha quedat en un bon ensurt.

Diuen que els nens vénen al món amb un pa sota el braç, però en el cas de Tiago Messi, el primogènit del crac argentí, la dita no s'ha acabat de complir. Només un dia després d'estrenar paternitat i amb el temps just per anar de l'hospital al Camp Nou, Messi volia celebrar el naixement del seu primer fill amb una exhibició contra el Celta. En comptes d'agafar la baixa per paternitat, Messi ha preferit fer el que més li agrada, jugar a futbol i intentar amargar l'existència al conjunt gallec en el seu retorn a l'estadi blaugrana després de sis temporades de penitència a la Segona Divisió. Però, tot i la treballada victòria blaugrana per 3-1, Messi, de forma sorprenent, s'ha quedat sense marcar segurament el dia que més ho desitjava.

Abans de començar el partit, el flamant pare ha ofert a l'afició blaugrana la seva segona Bota d'Or, que l'acredita com a màxim golejador de les lligues europees. Messi ha estat acompanyat per Xavi Hernández, recentment guardonat amb el Premi Príncep d'Astúries dels Esports. Tots dos han rebut la primera ovació d'un Camp Nou que ha presentat una molt bona entrada.

Després dels corresponents homenatges, el Barça ha sortit disposat a encarrilar el triomf per la via ràpida i Cesc ha donat el primer avís de perill amb un xut des de la frontal que ha sortit per sobre del travesser. El Celta, amb un plantejament més ofensiu que en la seva visita al Bernabéu, ha començat a patir per aturar l'allau ofensiva dels blaugrana.

Messi, molt motivat i participatiu, ha tingut la primera ocasió per marcar, però després de superar Javi Varas amb una suau vaselina Túñez ha arribat a temps per refusar la pilota. Poc després, el porter del Celta ha estat providencial desviant amb el peu una rematada de Xavi a boca de canó. Semblava que el meta cedit pel Sevilla tornava a emular la superba actuació de la temporada passada amb el conjunt andalús fins que, en el minut 21, Adriano ha culminat una bona combinació amb Pedro per inaugurar el marcador.

El primer gol del Barça ha arribat just abans de l'ocasió més clara del partit fins al moment. Iago Aspas s'ha plantat tot sol davant de Valdés, però el porter del Barça li ha guanyat la partida en l'un més un. Del possible 0-1 s'ha passat a l'1-0, tot i que el resultat advers no ha desanimat l'equip gallec. El conjunt de Paco Herrera, que ha creat perill a la contra, ha pogut empatar tres minuts més tard. Valdés ha refusat el xut d'Álex López i l'esfèrica ha quedat morta als peus de Mario Bermejo, que només ha hagut de posar la bota per establir l'empat a un.

Resposta fulminant del Barça

La sorpresa a l'estadi blaugrana ha durat ben poc perquè la resposta del Barça ha estat fulminant. Villa, que ha tornat a ser titular, ha aprofitat el seu estat de gràcia amb el gol per fer el 2-1 rematant a la xarxa un servei d'Iniesta. El davanter asturià ha marcat per tercer partit consecutiu i ha fet un pas més en la seva recuperació. Fins al descans, domini del Barça amb una clara ocasió de Messi, que s'ha embolicat tot sol davant de Javi Varas quan ho tenia tot de cara per marcar i un canvi obligat per lesió, Alves ha entrat en el lloc del golejador Adriano. El lateral brasiler, que estava en un gran moment de forma, ha patit un trencament muscular a l'adductor de la cama dreta.

La segona part ha començat amb un bon ensurt pel Barça. Iago Aspas ha estat a punt de fer l'empat a dos amb un xut creuat amb poc angle que s'ha perdut fregant el pal. Aquesta ocasió del Celta segur que ha provocat alguna indigestió de l'entrepà del berenar a més d'un dels gairebé 83.000 aficionats que s'han aplegat al Camp Nou. I sense temps per pair, de nou el davanter gallec ha provat de sorprendre Valdés amb un xut de falta.

La sentència, en fora de joc

Al Barça se li estava complicant el partit més del compte fins que, en el minut 60, Jordi Alba ha fet el 3- 1 després de rebre una assistència d'esperó de Villa. Un gol que no hauria d'haver pujat al marcador perquè el lateral blaugrana es trobava en un clamorós fora de joc. Aquesta acció polèmica ha acabat amb la resistència d'un Celta que no ha abaixat els braços i que ha seguit plantant més batalla de la prevista.

Amb el duel sentenciat, encara quedava gairebé mitja hora de joc per veure si Messi podia marcar el desitjat gol per dedicar al seu fill acabat de néixer. El crac argentí ho ha buscat amb insistència, però l'ànsia li ha jugat una mala passada i s'ha quedat amb les ganes de foradar la porteria de Javi Varas, una de les seves bèsties negres. I a tres minuts del final, el Camp Nou s'ha quedat glaçat quan Messi ha caigut sobre la gespa amb ostensibles gestos de dolor després de rebre un fort cop al genoll. Durant uns segons interminables, s'ha fet el silenci a l'Estadi fins que el 10 blaugrana s'ha pogut aixecar i afortunadament tot ha quedat en un bon ensurt. El Barça de Tito ja suma 28 punts de 30 possibles i ha firmat el millor inici de la història del conjunt blaugrana a la Lliga.