El Barça supera sense brillantor l'Osasuna i fa un pas més cap al títol de Lliga (2-0)

No ha estat una victòria brillant, però al cap i a la fi, el Barça ha aconseguit el que volia. Després del cop rebut per la derrota a la final a la Copa del Rei a Mestalla, els blaugranes s'han refet amb un gris triomf contra l'Osasuna al Camp Nou. Villa, en el minut 23, ha inaugurat el marcador i ha trencat una ratxa d'onze partits sense marcar, i Messi, a tres minuts del final, ha fet el definitiu 2-0. El Barça, amb molts canvis a l'onze titular, no ha esvaït els dubtes en el seu joc, tot i que afrontarà l'anada de les semifinals de la Champions al Bernabéu amb mig títol de Lliga a la butxaca.

No era suplent des del partit de Lliga a Vila-real i a Messi li ha tornat a tocar entrar en les rotacions. Amb les semifinals de la Champions contra el Madrid molt presents, només quatre dels finalistes de Copa han repetit a l'onze titular. Messi, Xavi i Iniesta s'han quedat a la banqueta i Piqué i Puyol, descartats per decisió tècnica, han vist el partit des de llotja al Camp Nou.

L'Osasuna ha intentat pressionar la sortida de la pilota del Barça i Villa, que ha actuat de davanter centre, ha estat el primer de rematar amb un xut que ha passat a tocar del travesser. També ha estat titular Afellay i ha provat una de les seves especialitats, el xut des de la llarga distància. Feia onze partits que no celebrava un gol, des del 26 de febrer a Son Moix, i curiosament el dia que ha tornat a la seva posició més natural, Villa ha trencat la mala ratxa. En el minut 23, gran centrada de Jeffren a l'interior de l'àrea i l'asturià, al segon pal, ha rematat al fons de la xarxa de Ricardo per fer el seu 18è gol en la Lliga.

Valdés, que ha jugat el seu partit 400 amb el Barça, ha tornat a ser vital. En l'última jugada de la primera meitat ha salvat una rematada a boca de gol de Damià, que s'ha acabat estavellant al travesser.

Messi fa la sentència

El Barça no ha acabat la primera meitat amb bones sensacions ni tampoc han estat bones en l'inici de la segona. Al descans Iniesta ha entrat per Jeffren i en el minut 10 de la represa Messi ho ha fet per Villa, dos canvis que han demostrat que Guardiola no ho veia gens clar.

A mitja hora pel final, Milito s'ha lesionat i Guardiola ha fet entrar Xavi. El Barça ha jugat amb dos migcentres, Mascherano i Busquets, fent de centrals. Els blaugranes, desconnectats, no han rematat a porteria en la segona meitat fins al minut 30 amb xut d'Iniesta que ha sortit alt. Poc després, Maxwell, l'únic lateral esquerre disponible, ha patit una lesió muscular i amb els canvis esgotats ha acabat el matx completament coix.

Guardiola es desesperava amb el joc del seu equip i el públic del Camp Nou s'ha instal·lat en el nerviosisme fins que Messi, a tres minuts del final, ha fet el gol de la tranquil·litat definitiva després d'aprofitar una bona assistència d'Alves. El 31è gol de l'argentí a la Lliga ha estat molt celebrat a la gespa i encara més a la llotja. Amb aquesta victòria, el Barça manté els vuit punts d'avantatge sobre el Reial Madrid a la classificació i a cinc jornades per acabar el campionat té mig títol de Lliga a la butxaca. Sens dubte, la millor notícia d'un mal partit a només quatre dies per afrontar l'anada de les semifinals de la Lliga de Campions al Bernabéu.

Maxwell i Milito, amb problemes físics

Maxwell i Milito han acabat el partit amb problemes físics i aquest diumenge se sotmetran a més proves mèdiques per saber l'abast exacte de les seves lesions. El defensa argentí ha hagut de deixar el terreny de joc en el minut 65 a causa de problemes musculars i té una petita lesió al soli de la cama dreta. Per la seva banda, Maxwell, que recuperava la titularitat al lateral esquerre després de la lesió d'Adriano, també ha acabat el matx amb molèsties, en el seu cas al pubis. Si es confirma la baixa del brasiler, Guardiola haurà d'improvisar un lateral esquerre pel partit de dimecres al Bernabéu per les absències d'Adriano i Abidal.