Primera Divisió

El Barça supera per la mínima el Valladolid (2-1) i manté intacte l'objectiu dels cent punts

El Barça va superar sense problemes el Valladolid (2-1) i manté viu l'últim repte de la temporada: arribar als cent punts per igualar el millor registre històric de la Lliga. Els gols de Pedro i de Valiente en pròpia porta a la primera part van aplanar el camí del triomf per a un equip blaugrana que va jugar sense gaire intensitat, però tot i així va ser superior al rival.

El Valladolid va fer el passadís al Barça com a campió de la Lliga 2012-13 i també va ser amigable en el moment del partit, a l'hora de disputar-li la pilota a l'equip blaugrana. El Barça no va ensenyar la seva millor versió, però va fer prou per acabar amb la tímida resistència castellana. Passat el primer quart, Xavi va recuperar una pilota i la va filtrar ràpidament per a Pedro, que no va fallar en la definició per establir l'1-0. I poc abans del descans, a la sortida d'un córner, Marc Valiente va enviar la pilota a la seva pròpia porteria quan intentava allunyar-la.

Poc més va donar de si la primera meitat. La segona no va ser gaire més moguda, per bé que Pedro va estar a punt de fer el seu segon gol després d'una bona maniobra per la banda de Cesc. El xut del canari, però, va tocar el travesser. El Barça va tenir alguna opció més per marcar el tercer gol. Villa ho va intentar, però el porter Jaime va rebutjar el xut. El refús el va enviar fora, per poc, una altra vegada Pedro.

Víctor Valdés, que jugava el seu partit número 500 amb el Barça i probablement un dels últims, no va tenir gens de feina, però no va poder mantenir la porteria a zero: en l'últim minut, Montoya va cometre un penal sobre Manucho i Víctor el va transformar enganyant el porter de Gavà.

En definitiva, i encara que el marcador no ho doni a entendre, un partit plàcid que va ser l'aperitiu perfecte per a la celebració pel títol de campions de Lliga.