El Barça suma una agònica victòria contra el Getafe i manté el pols amb el Madrid pel títol de Lliga (1-0)

El Barça ha aconseguit una agònica victòria contra el Getafe que el manté viu en el frec a frec amb el Madrid pel títol de Lliga. Els blaugranes s'han avançat amb un gol matiner de Ronaldinho però abans del descans, el crac brasiler ha estat expulsat per donar una puntada a Belenguer, i el partit s'ha convertit en un autèntic patiment per al públic del Camp Nou, que no ha respirat tranquil fins al xiulet final. En la represa, els madrilenys han buscat l'empat a la desesperada tot i que l'1-0 ja ha estat definitiu.

El Barça ha saltat a la gespa del Camp Nou conscient de la victòria del Reial Madrid al Bernabéu, i els homes de Frank Rijkaard, que celebrava el seu partit número 150 a Primera Divisió, han anat ràpidament per feina. Només havien passat dos minuts de partit quan els blaugranes ja s’han avançat en el marcador. Eto’o ha fet una gran jugada individual i ha deixat el gol en safata a Ronaldinho, que només ha hagut de rematar al fons de la xarxa. La connexió entre els dos cracs ha tornat a ser decisiva tot i que els jugadors del Getafe han reclamat posició antireglamentària del brasiler, que estava per darrere de la pilota en el moment de rebre la passada de gol.

Els blaugranes, amb un Ronaldinho hipermotivat, han seguit dominant i el Gaúcho ha estat a punt de fer el segon en el minut 12 amb un llançament de falta que Abbondanzieri no s’ha empassat de miracle. El Getafe no ha donat senyals de vida fins al minut 20, quan Casquero ha posat a prova Valdés amb un xut llunyà que el porter blaugrana ha aturat sense problemes. El domini del Barça no ha tingut el premi del gol de la tranquil·litat tot i que Messi ha reclamat penal per una empenta de Pulido a l’interior de l’àrea i fins i tot Puyol també ha pogut fer el segon amb un cop de cap fregant el pal. Eto’o ha tornat a posar a prova El Pato amb un xut de rosca que el porter argentí ha refusat amb el puny. I quan semblava que el 2-0 podria arribar en qualsevol moment, en el minut 39 Pérez Burrull ha provocat la indignació del públic del Camp Nou quan ha expulsat Ronaldinho per donar una puntada a Belenguer. El brasiler ha caigut en la provocació del central català i ha deixat el seu equip amb deu amb tota la segona part per endavant. Ronaldinho ha acabat marxant indignat del terreny de joc davant la mocadorada de protesta de l’afició blaugrana, indignada amb l’arbitratge del col·legiat càntabre. D'aquesta manera, el brasiler es perdrà per sanció el pròxim partit de Lliga, el decisiu derbi català contra l'Espanyol.

La primera meitat ha acabat amb els ànims molt escalfats tant a la graderia com a la gespa i Deco també ha vist una targeta groga per protestar. En la represa i tot i la inferioritat numèrica, el Barça ha insistit en busca del segon gol i Eto'o ha desaprofitat una gran ocasió en el minut 53. El camerunès ha rematat fora amb tot a favor per marcar. El setge blaugrana ha estat absolut i Pulido ha tret sota pals un cop de cap de Messi que entrava al fons de la porteria d'Abbondanzieri, que ja estava completament batut. La mala sort del partit contra el Betis ha tornat a planar per l'estadi blaugrana i més encara quan en el minut 60, Valdés ha estat providencial evitant l'empat de Pachón amb una mà prodigiosa.

El joc s'ha anat endurint cada vegada més i Messi ha estat el blanc preferit dels defenses madrilenys. Precisament una falta sobre l'argentí ha estat a punt de ser l'origen del 2-0 en el minut 65. Deco ha intentat sorprendre Abbondanzieri i en comptes de centrar ha xutat a porteria però el meta del Getafe ha reaccionat amb rapidesa per refusar el perill. El partit s'ha tornat absolutament boig i Celestini ha posat l'ai al cor de l'afició blaugrana amb una rematada per sobre del travesser a un pam de la porteria. La resposta a l'àrea contrària ha estat immediata i en un ràpid contraatac, Messi ha estat massa gana quan tenia Eto'o en millor posició i ha acabat perdent la pilota. L'enorme desgast físic ha començat a passar factura als jugadors del Barça i el Getafe ha arribat cada vegada amb més perill. Els últims deu minuts han estat una autèntica agonia i Oleguer i Valdés han evitat l'empat visitant en dues ocasions. I amb el temps pràcticament complert, Rijkaard ha substituït un esgotat Messi per Motta, un canvi que ha posat el públic del Camp Nou dempeus per acomiadar el crac argentí. Amb el xiulet final, el Barça ha pogut respirar tranquil i ha sumat tres punts vitals que el mantenen viu en la lluita pel títol de Lliga.