El Barça suma una agònica victòria a Albacete gràcies a la sort dels campions

El Barça ha sumat una agònica victòria al camp de l'Albacete per 1-2 en un partit on la sort dels campions s'ha aliat amb els homes de Rijkaard. En el primer minut de partit, Iniesta ha aprofitat un regal de Paco Peña per fer el 0-1, però en la represa, Mark González ha fet l'empat amb un cop de cap. A sis minuts del final i quan pitjor estava jugant el Barça, Xavi ha estat decisiu amb un gran gol des de fora de l'àrea. Els blaugranes sumen 38 dels 45 punts possibles i són més líders a la Lliga, tot i els símptomes de cansament en els últims desplaçaments.

Finalment Ronaldinho i Víctor Valdés han entrat a l'equip titular del Barça, que ha començat el partit al Carlos Belmonte de manera immillorable. En el primer minut, Paco Peña ha comès una greu errada, Iniesta li ha robat la cartera molt murri i ha batut Gaspercic amb un xut per baix. El de Fuentealbilla ha marcat el seu segon gol de la temporada en el seu retorn a Albacete. El gol tan matiner ha provocat la relaxació dels blaugranes i els manxecs ho han aprofitat per fer-se amb el control de l'esfèrica. Tot i els intents de Rijkaard de despertar el seu equip, l'Albacete ha començat a crear perill en jugades aïllades. Una inorportuna relliscada de Valdés després d'una cessió de Puyol ha pogut significar l'empat a un dels locals, però la pilota s'ha perdut per la línia de fons. I en una altra relliscada desafortunada, en aquest cas de Damià, Valdés s'ha refet del seu error anterior i ha salvat l'empat desviant un cop de cap de Rubén. Amb Ronaldinho i Deco totalment desapareguts del terreny de joc, el Barça ha fet un partit molt similar al de Getafe i la seva major qualitat individual ha tornat a ser decisiva. El brasiler ha pogut sentenciar abans del descans amb una vaselina molt desviada per sobre del travesser. Només començar la segona meitat, Víctor Valdés ha tornat a ser decisiu aturant el xut de Pacheco després d'una gran jugada individual de David Sánchez. Els locals han estat molt superiors davant un Barça desconegut i han desaprofitat clares ocasions per fer la igualada. Finalment, el gol de l'empat ha arribat en el minut 73. Mark González ha fet justícia als mèrits locals i ha batut Víctor Valdés amb un cop de cap després d'una centrada de Pacheco. El Barça no ha reaccionat i l'Albacete ha pogut capgirar el marcador a deu minuts per al final, però Puyol ha salvat de forma miraculosa el 2-1 sobre la mateixa línia de gol desviant una rematada de Pacheco a boca de canó. Tot i fer el pitjor partit de la temporada amb diferència, els blaugranes s'han trobat amb la sort dels campions a sis minuts per al final. Xavi, amb un gran xut creuat des de fora l'àrea, ha fet l'1-2 davant la desesperació del públic local, que ha vist com el seu equip ha posat el Barça contra les cordes. Pérez Burrull ha afegit sis minuts de temps afegit davant la incredulitat de Frank Rijkaard a la banqueta i amb l'Albacete a la desesperada, Sylvinho ha pogut sentenciar amb un xut desviat per Gaspercic. Tot i patir fins a l'últim segon, el Barça ha sumat una victòria d'or i es consolida en el liderat en solitari amb 38 punts.