Eurolliga

El Barça suma la segona victòria en l'Eurolliga, contra la Cibona Zagreb, per 77-60

El Barça s'ha estrenat en competició europea al Palau i ho ha fet amb una còmoda victòria, contra la Cibona de Zagreb, per 77-60. Un espectacular quart final, en què el Barcelona ha firmat un parcial de 24-7, ha permès als blaugranes aconseguir la segona victòria en l'Eurolliga.

Els blaugrana han arribat al quart final amb empat al marcador (53-53), però, en aquests deu minuts, han desbordat els croats amb un bàsquet espectacular fonamentat en una forta defensa i la rapidesa en els contraatacs. Als de Pesic els ha costat entrar en matèria. Els blaugrana han tingut molts problemes per frenar Slaven Rimac, que ha campat com ha volgut durant molts minuts, especialment quan era defensat per Roger Grimau. Entre les penetracions i els encerts exteriors de Rimac, la Cibona s'ha trobat molt còmoda (10-13), encara que un controvertit canvi defensiu d'Anzulovic, que ha disposat els seus jugadors en zona, ha ajudat a la recuperació local. Entre Navarro i Varejao s'han encarregat d'equilibrar les coses, especialment quan l'equip ha pogut córrer en transicions. Després del 18-18 al final del primer quart, Nacho Rodríguez i Rodrigo de la Fuente han dirigit les operacions en defensa i el partit ha entrat en la dinàmica que més convenia al Barcelona. La pressió més gran en el seu camp dels locals ha permès als catalans jugar amb més comoditat, fluïdesa en atac i amb Varejao a un gran nivell. L'avantatge dels locals ha arribat als vuit punts, al final del segon quart (38-30). Tot l'avantatge acumulat fins a aleshores, els de Pesic l'han dilapidat en el tercer quart, un període que Andrija Zizic i James Penn han aconseguit equilibrar. El Barcelona ha encaixat un ràpid parcial de 0-6 i no ha aconseguit frenar el fàcil bàsquet dels croats, que cada vegada han cregut més en la victòria i han arribat a dominar per quatre punts en el tercer quart (49-53). El quart final ha estat el millor del partit per part dels blaugrana. Després del 53-53, ja no han donat cap opció al rival i han encadenat tretze punts consecutivament en els primers 5.45 minuts, una diferència inabastable per al rival. Al final, Navarro, Bodiroga i Varejao han estat els millors davant d'un conjunt croat totalment descentrat que en cap moment ha pogut sobreposar-se al gran bàsquet firmat pel campió d'Europa, que al final ha guanyat per un còmode 77-60.