El Barça sua per tombar la resistència d'un atrevit Betis i es manté a cinc punts del Reial Madrid (4-2)

El Barça va haver de suar de valent per tombar la resistència d'un atrevit Betis al Camp Nou i va sumar un triomf que el manté a cinc punts del Reial Madrid a la classificació. Els blaugranes semblaven tenir el partit sota control quan als 12 minuts ja guanyaven per 2 a 0 amb gols de Xavi i Messi. Però els verd-i-blancs no es van rendir en cap moment, van seguir plantant cara i van ser capaços d'empatar amb gols de Rubén Castro i Santa Cruz. En l'últim quart d'hora, Alexis i Messi, de penal, quan el Betis jugava amb deu per l'expulsió de Mario, van acabar amb la resistència visitant.

Abans de començar el partit, Leo Messi va voler oferir a l'afició blaugrana l'últim reconeixement que ha afegit al seu ampli palmarès. L'argentí va mostrar la Pilota d'Or, la tercera consecutiva que aconsegueix i que l'acredita com a millor jugador del planeta. La plantilla blaugrana, que va sortir amb una samarreta de suport a Andreu Fontàs, també va oferir el trofeu aconseguit al Mundial de Clubs, el mes de desembre, que els reconeix com a millor equip del món.

Entre tants oferiments i celebracions, el Barça no va començar amb la concentració necessària i el Betis, amb un plantejament valent i atrevit, es va poder avançar en el marcador en dues ocasions molt clares de Jorge Molina i Dorado, que es van topar amb un Valdés providencial. Aquests dos avisos consecutius van despertar de cop els blaugranes, que en la primera oportunitat que van tenir no va perdonar. Xavi va recollir un xut de Cesc que s'havia estavellat al pal i va inaugurar el marcador en el seu partit 400 a la Lliga amb la samarreta del Barça. Sense temps per reaccionar, Messi, en el minut 12, va fer el segon rematant una centrada de la mort d'Alexis.

Amb 2-0 abans del primer quart d'hora, el partit semblava sota control i Iniesta i Messi haurien pogut fer el tercer. Però el Betis, lluny de rendir-se, va seguir fidel al seu estil i, en el minut 31, Rubén Castro va retallar distàncies amb justícia i va marcar el primer gol d'un equip visitant a la Lliga aquesta temporada al Camp Nou i el primer des del 9 d'abril del 2011, quan el jugador de l'Almeria Corona va perforar la porteria defensada aquell dia per Pinto.

Patiment fins al final

Al descans es va arribar amb un perillós 2 a 1 i, als vuit minuts de la represa, Roque Santa Cruz va deixar glaçat el públic del Camp Nou fent l'empat a dos amb un xut col·locat des de la frontal. Encara quedava molt de temps per endavant i el Barça va reaccionar amb orgull contra un rival que el va posar contra les cordes.

Els blaugranes es van refer del bon joc del Betis i de l'arbitratge d'Iglesias Villanueva, que es va empassar un clamorós penal sobre Iniesta, que a més va veure una targeta groga per simular. La decisió del col·legiat va encendre els ànims del públic i va escalfar l'ambient d'un partit encara per decidir. Amb el Barça abocat a l'atac, l'àrbitre va deixar els bètics amb deu per l'expulsió de Mario, que va veure la segona groga en el minut 68.

El Barça va aprofitar la superioritat numèrica per tancar el Betis a la seva àrea i Alexis, amb un xut potent, va tornar a avançar els homes d'un Guardiola que va patir com mai a la banqueta. El patiment es va acabar a cinc minuts pel final, quan Messi va establir el definitiu 4 a 2 transformant un penal per unes mans de Dorado a l'interior de l'àrea. Un cop superat el partit més complicat fins ara de la temporada al Camp Nou en tota la Lliga, el Barça es manté a cinc punts del Reial Madrid a la classificació abans d'afrontar l'anada dels quarts de final de la Copa al Bernabéu.