Actualitat blaugrana

El Barça signa l'acord històric amb Unicef a la seu de les Nacions Unides de Nova York

El FC Barcelona ha signat a Nova York l'acord a la seu de les Nacions Unides que farà que el primer equip de futbol porti l'emblema d'Unicef a la samarreta durant aquesta temporada. Després de 107 anys d'història, la samarreta del Barça estarà patrocinada, però amb una fórmula inversa a la tradicional, basada en el patrocini benèfic, pel qual la Fundació del Barça pagarà un milió i mig d'euros anuals a Unicef durant cinc temporades. Dimarts que ve, el primer equip ja portarà el logo de Unicef.

Actualitzat

El Barcelona lluirà aquesta temporada el logotip d'Unicef a les seves samarretes en virtut de l'acord signat per promoure projectes humanitaris per als nens i nenes de tot el món. L'acord ha estat presentat a la seu de l'ONU a Nova York en un acte considerat pel president del FC Barcelona, Joan Laporta, com un moment "històric", ja que és la primera vegada que el club de futbol presenta publicitat a les samarretes en els seus 107 anys d'existència. "En lloc d'apostar per una marca comercial, que reporten importants ingressos, hem volgut posicionar-nos amb un nou concepte, que és compartit pels nostres socis, i és la solidaritat mundial", ha explicat Laporta.

Les samarretes amb el logotip d'Unicef, inscrit de color groc, s'estrenaran dimarts que ve en el partit de la primera jornada de la Lliga de Campions, que disputarà contra l'equip búlgar Levski Sofia al Camp Nou. Laporta ha assenyalat que la decisió de signar aquest acord de cooperació s'emmarca en l'estratègia corporativa de promocionar el Barça com "més que un club" arreu del món, que, a més de l'esport, difon valors solidaris. "La dimensió que el Barça és més que un club no pot ser només una declaració d'intencions, sinó que ha de tenir contingut", ha indicat.

Els primers beneficiaris d'aquest acord de cooperació seran els nens i nenes afectats pel VIH-Sua a Swazilàndia. El FC Barcelona aportarà 1,5 milions d'euros a l'any, en els propers cinc anys, amb la finalitat de donar suport a aquests programes. Així mateix, Laporta ha explicat que el Barça també té pensats altres projectes d'assistència, com és l'apadrinament de nens, l'ajuda a dones en països en desenvolupament i programes de microcrèdits per a famílies pobres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut