Eurolliga

El Barça s'estrena amb una treballada victòria amb el Villeurbanne en el Top 16 de l'Eurolliga

Ni la ressaca de la Copa del Rei ni un enganxós Villeurbanne han impedit que el Barça comencés amb bon peu la fase decisiva de l'Eurolliga, en què cada partit és una final. Els homes de Pesic, amb un gran trio format per Bodiroga, Dueñas i Fucka, s'han imposat per 85-74 a l'equip francès, que va eliminar el Madrid de la competició. Ahir, dos equips que van disputar la Copa del Rei el cap de setmana passat van caure derrotats. El TAU va perdre per 13 punts a la pista del Benetton, i l'Unicaja va caure a casa per 19 punts contra el CSKA.

Des del primer segon de joc s'ha notat que la segona fase de l'Eurolliga no és com la primera. La qualitat dels equips és molt més alta i el tòpic que diu que no hi ha enemic petit es fa evident. El partit ha estat d'anada i tornada i els dos equips es marcaven de prop. El percentatge del Barça en tirs de dos en els primers deu minuts de joc ha arribat al 80% i això ha obert una petita escletxa en el marcador. El primer quart ha acabat amb un marcador alt, 25 a 14. El duel entre Evtimov i Dueñas ha estat espectacular, tant en defensa com en atac. El Barça ha dominat sota els taulers, però li ha faltat una mica més de concentració en defensa, que hauria fet molt més amplis els avantatges. A més, en el segon quart, l'equip de Pesic ha fallat gairebé tot el que ha llançat. Tot i això, l'equip ha arribat al descans amb sis punts d'avantatge, 42-36. Vint-i-sis dels punts del Barça els han fet entre Bodiroga, De la Fuente i Fucka. La sortida del Barça en la represa ha estat explosiva i gràcies al tir exterior s'han superat per primera vegada els deu punts de diferència. Quan Bodiroga, Fucka i Dueñas han posat la directa, el partit s'ha trencat, en el tercer quart. El serbi ha acabat amb 22 punts i els altres dos jugadors han arribat a les dobles figures. Navarro, en canvi, no ha tingut el dia. La setmana que ve, el Barça juga a Ljubljana contra l'Olimpija, equip al qual no ha guanyat mai a casa seva.