Futbol

El Barça s'enfrontarà al Chelsea, el Werder Bremen i el Levski Sofia al grup A de la primera ronda de la Champions

El Barça s'enfrontarà al Chelsea, el Werder Bremen i el Levski Sofia, al grup A a la primera ronda de la Champions, segons el sorteig fet a Mònaco. El Barça debutarà contra el Levsky Sofia al Camp Nou el 12 de setembre. El segon partit serà el 27 de setembre al camp del Werder Bremen. L'esperat duel amb el Chelsea es produirà a Stamford Bridge el 18 d'octubre i el 31 d'octubre al Camp Nou. El 22 de novembre el Barça visitarà el Levsky Sofia i tancarà la fase a casa contra el Werder Bremen, el 5 de desembre.

Actualitzat

El Barça-Chelsea va camí de convertir-se en un dels clàssics de la Champions. Per tercer any consecutiu, tots dos equips es veuran les cares a Europa. A diferència de les dues últimes temporades, en què s'havien enfrontat en els vuitens de final, el sorteig celebrat aquesta tarda a Mònaco ha donat l'enfrontament en la fase de grups. És el duel amb més "morbo" i rivalitat de tota la Champions: el campió d'Europa contra el rival que tots els caps de sèrie volien evitar. Fa dues campanyes, l'equip anglès va eliminar el Barça i, la temporada passada, els de Frank Rijkaard se'n van venjar. En totes dues ocasions, l'eliminatòria va acabar amb controvèrsia generada per l'ambiciós José Mourinho, que aquest estiu ha reforçat l'equip amb incorporacions de luxe com Andrei Xevxenko, Michael Ballack o la promesa nigeriana Jon Obi.

La sort ha volgut que, enmig dels dos duels entre el Barça i el Chelsea, es jugui el clàssic entre el Reial Madrid i el Barça al Santiago Bernabéu el 22 d'octubre.

Un duel que també s'està convertint en habitual en la trajectòria blaugrana és el que l'enfronta amb el Werder Bremen, subcampió de la Bundesliga. L'any passat van coincidir en la fase de grups, amb victòria dels blaugranes tant en l'anada com en la tornada.

El quart i últim equip del grup A, destinat pràcticament a ser comparsa, és el Levski Sofia de Bulgària. Tercer en la Lliga del seu país, el Levski està destinat a fer història, ja que és el primer equip búlgar que disputarà la fase de grups de la Champions.

Quatre premis al Barça

Durant el sorteig dels quadres de la primera ronda de la Lliga de Campions, celebrat a Mònaco, s'ha premiat quatre jugadors com a millors futbolistes de la temporada passada en la màxima competició europea.

Millor defensa: Carles Puyol

Millor migcampista: Deco

Millor davanter: Samuel Eto'o

MVP: Ronaldinho

L'altre premi al millor porter de la passada edició de la Lliga de Campions se l'ha endut l'alemany de l'Arsenal Jens Lehmann.

Anar al contingut