El Barça respira una mica gràcies al triomf davant el Schalke que li permet encarrilar els quarts de Champions (0-1)

Respirar. Això és el que pot fer el Barça i, sobretot, Rijkaard fins diumenge, després de deixar encarrilats els quarts de final de la Champions, amb una victòria a Gelsenkirchen per la mínima (0-1). Els blaugranes, enmig d'un mar de dubtes, van tenir la seva dosi de tranquil·litat, quan al minut 12 Bojan Krkic va fer l'únic gol del matx, el segon jugador més jove que marca a la Champions. El Barça va dominar en la primera part, però en el segon temps el Schalke va tenir ocasions, tot i que va fallar molt en els metres finals.

L'objectiu de la visita a Gelsenkirchen era no només aconseguir un bon resultat per encarrilar els quarts de la Champions, sinó també fer un punt i a part (perquè un punt final ja és molt díficil) de tot l'enrenou de dubtes que genera l'equip blaugrana; i més, després de la dolorosa desfeta al Ruiz de Lopera. De moment, el Barça i, sobretot, Rijkaard poden respirar fins diumenge.

Amb el correctiu que va rebre el Barça contra el Betis, els blaugranes van sortir mentalitzats d'inici i concentrats, sense deixar sortir el Schalke del seu camp. De seguida, els de Rijkaard van començar a respirar amb més tranquil·litat, quan, al minut 12, Bojan Krkic va inaugurar el marcador, després d'aprofitar un xut d'Henry. El francès ja havia intentat amb un xut sorprendre Neuer, que el va rebutjar. Amb el gol, el de Linyola es converteix en el jugador més jove que marca a la Champions, després d'Oforiquaye (amb l'Olympiakos el 1997) i per davant de Cesc Fàbregas.

El Barça va tenir controlat el partit gairebé fins al descans, però l'equip es va anar ensopint i això va permetre treure el cap al conjunt alemany, però sense generar cap ocasió clara. Fins al descans, Westermann amb un xut que va aturar Valdés i una rematada desviada d'Asamoah van ser les arribades més perilloses dels de Mirko Slomka.

En la represa, el Schalke va crear més problemes dels previstos, però va fallar moltíssim en els metres finals, aquesta vegada sí amb ocasions clares. Ernst, amb un xut que va sortir a fora per poc, Westermann i Pander són els que més perill van aportar a la porteria de Valdés i que van tornar a posar la por i els nervis al cos de l'equip català.

El Schalke es va anar creient que podia empatar, tot i desaprofitar les arribades, les jugades a pilota parada i tot davant un Barça consumit. L'equip alemany va lluitar fins al final perdonant i deixant al Barça endur-se la victòria. Valdés va ser clau per mantenir la porteria a zero. El Barça va anar desapareixent i símptoma d'això és que Samuel Eto'o va ser substituït a falta de vuit minuts del final. El camerunès gairebé ni es va notar. En el seu lloc va entrar Giovani. Bojan també va deixar el seu lloc, però perquè havia rebut una entrada en la jugada anterior. Cal destacar la tornada del mexicà Rafa Márquez després d'un mes i mig d'absència per lesió.

Victòria sí, però els dubtes no s'esvaeixen. Diumenge ve el Getafe al Camp Nou i dimecres de la setmana que ve el Schalke, on es veurà si el Barça és un equip per seguir a la Champions o no.