El Barça remunta i guanya a Leverkusen després de rectificar amb canvis

Louis van Gaal va fer entrar el Barça en la història de la Lliga de Campions traint la seva pròpia llibreta. El seu plantejament inicial ultradefensiu va acabar amb un gol de Berbatov després d'una errada de marcatge. A la segona part, el tècnic va fer entrar Riquelme i Saviola, amb Kluivert i el partit va canviar de la nit al dia. Els dos argentins van fabricar el gol de l'empat que va materialitzar "El Pibito". El mateix Riquelme, però, va fallar un penal. Overmars, que també havia començat el matx a la banqueta, va marcar el gol del triomf.

Sense Riquelme, ni Overmars ni Saviola en l'onze inicial, i amb només un davanter, Patrick Kluivert, era clar que l'entrenador del Barcelona, Louis van Gaal, havia fet un plantejament descaradament defensiu. No és estrany que, en tot el primer temps, el Barça només arribés dues vegades a la porteria del Bayer Leverkusen. La primera, amb un xut llunyà de Gabri, i la segona, a pilota parada. L'"equip de l'aspirina" va començar molt fort i amb una pressió asfixiant. El Barça va començar jugant amb molta por de l'adversari. Kluivert estava sol en punta i Bonano era el blaugrana que intervenia més en el joc. A la mitja hora de joc va arribar la primera ocasió blaugrana, amb una rematada de Fernando Navarro de cap que va estar a prop de convertir-se en gol. El búlgar Berbatov va aprofitar una errada de marcatge de Reiziger per posar el Barça per darrere en el marcador. El jugador del Leverkusen va rematar de cap sense oposició en el minut 39. Era clar que Van Gaal havia de fer variacions en la llibreta, i ja abans de la mitja part va fer que Riquelme i Saviola es comencessin a escalfar. El partit va canviar com de la nit al dia en la segona part. L'entrada dels argentins va trencar la monotonia de la primera i es va veure un gran espectacle. Riquelme i Saviola van arreglar en 5 minuts el desgavell de la llibreta de Van Gaal. Una jugada espectacular de contraatac entre els dos argentins la va definir Saviola després de diverses combinacions entre tots dos. El Barça va desaprofitar una ocasió immillorable. El porter del Bayer, Butt, va esmenar l'error de fer-li un penal a Kluivert i va parar la pena màxima que va llançar Juan Román Riquelme. Van Gaal va completar l'aposta ofensiva donant entrada a Overmars en l'últim quart d'hora, i el ràpid extrem holandès, en un contraatac del Barcelona, va marcar el gol de la victòria quan quedaven tres minuts per a l'acabament. Per primera vegada aquesta temporada, el Barça remuntava un partit que havia començat perdent, i ho va fer en la Lliga de Campions, on només coneix la victòria aquesta temporada. A més a més, el Barça no guanyava a Alemanya des de feia 15 anys. L'INTER NO TÉ PIETAT DEL NEWCASTLE A ANGLATERRA En el mateix grup que el Barça, l'Inter de Milà es va mostrar intractable i va golejar per 1 a 4 al camp del Newcastle de Bobby Robson. Amb aquests marcadors, el grup A de la Champions queda encapçalat per l'Inter, empatat a 3 punts amb el Barcelona, però amb més gols. El pròxim partit del Barça en la Lliga de Campions és el dimarts 10 de desembre al Camp Nou, contra el Newcastle de Bobby Robson.