El Barça remunta a Cartagena i deixa sentenciat el pas als vuitens de final de la Copa (1-4)

El Barça ha deixat sentenciada l'eliminatòria de setzens de final de la Copa del Rei contra el Cartagena amb una victòria balsàmica a Cartagonova (1-4). Els blaugrana han hagut de remuntar perquè l'equip local s'ha avançat en el minut 16 per mitjà de Fernando, però Cesc, Pedro, per partida doble, i Dongou han posat les coses a lloc i han esvaït els dubtes després de dues derrotes consecutives.

El Cartagena ha sortit amb empenta i la il·lusió de donar la sorpresa esperonat per la seva afició, que ha omplert a vessar les graderies de l'estadi de Cartagonova. Aprofitant la confusió que viu el Barça després de dues derrotes consecutives, el modest conjunt de Segona B ha posat contra les cordes l'equip del Tata Martino quan en el minut 17 Fernando, amb un xut creuat, ha batut Pinto per fer l'1 a 0.

El Barça ha reaccionat a aquest ensurt inesperat i abans del descans ha estat capaç de capgirar el sorprenent marcador advers. Amb una possessió molt alta de la pilota i aprofitant la defensa molt avançada dels locals, els blaugrana han aconseguit el domini absolut del partit i les ocasions de perill s'han multiplicat sobre la porteria defensada per Limones. En el minut 36, Pedro ha definit amb l'interior del peu una assistència de Cesc per fer l'empat a un i en el 43, Cesc, amb una rematada imparable per l'escaire, ha fet l'1 a 2.

Doblet de Pedro

En el camí cap als vestidors, els jugadors del Cartagena no han desaprofitat l'oportunitat per demanar les samarretes a alguns dels seus ídols com Pedro, Cesc o Alexis. En la represa, el Barça s'ha fet amo i senyor del partit davant un rival que ha fet clarament un pas enrere. Tot i això, la possessió insultant dels blaugrana, al voltant del 80%, no s'ha traduït en gaires ocasions de perill. La més clara ha estat en el minut 68, quan Alexis ha fallat un gol cantat de forma incomprensible a un metre de la porteria.

El xilè s'ha refet poc després ja que una assistència seva l'ha culminat Pedro per fer l'1 a 3 en el minut 70. El canari ha driblat el porter Limones amb una gran finta i ha marcat el gol més bonic de la nit. Jordi Alba, que ha reaparegut a l'onze titular després de tres mesos de baixa, ha jugat 80 minuts i, en el 88, el camerunès Jean Marie Dongou s'ha estrenat com a golejador del primer equip fent el definitiu 1 a 4, la primera victòria amb la samarreta de la senyera i un resultat que deixa l'eliminatòria completament sentenciada. El partit de tornada, el 17 de desembre al Camp Nou.