El Barça Regal guanya el segon partit de la final (71-72) i empata a un el "play-off" per al títol de la Lliga Endesa

El Barça Regal va guanyar el segon partit de la final de la Lliga Endesa (71-72) i ara empata la sèrie amb el Reial Madrid. El triomf blaugrana va arribar en els últims segons de partit, després que els de Xavi Pascual van arribar a perdre de fins a 14 punts de diferència en el tercer quart. Juan Carlos Navarro, amb 19 punts, i Brad Oleson, autor de 14 punts i dels dos tirs lliures que van capgirar el marcador, van ser els més decisius en la remuntada blaugrana.

El Barça Regal va guanyar el segon partit de la final de la Lliga Endesa (71-72) i ara empata la sèrie amb el Reial Madrid. El triomf blaugrana va arribar en els últims segons de partit, després que els de Xavi Pascual van arribar a perdre de fins a 14 punts de diferència en el tercer quart. Juan Carlos Navarro, amb 19 punts, i Brad Oleson, autor de 14 punts i dels dos tirs lliures que van capgirar el marcador, van ser els més decisius en la remuntada blaugrana. Després de la polèmica victòria del Madrid en el primer partit, el Barça té ara el factor pista a favor.

La sortida en tromba del Reial Madrid, que va arribar a col·locar un 8-0 en el marcador, va fer presagiar una mala nit per al Barça Regal, que va trigar gairebé quatre minuts a anotar la seva primera cistella. A empentes i rodolons, l'equip blaugrana va aconseguir eixugar el desavantatge i, fins i tot, posar-se al davant al final del primer quart, que va registrar un resultat pobríssim (10-11).

Fins al final aquesta seria l'única renda positiva per al Barça, que al segon quart va veure com el Reial Madrid tornava a agafar avantatge gràcies sobretot a la feina de Felipe Reyes. Al Barça li costava déu i ajuda anotar davant una defensa duríssima i el Madrid va agafar fins a 10 punts d'avantatge al descans, la seva màxima renda fins aquell moment.

Intents de remuntada

El Barça va reaccionar a l'inici del tercer quart gràcies a l'encert anotador de Brad Oleson, el més destacat dels blaugranes. La tornada blaugrana la va completar Navarro amb un triple que va deixar el marcador altre cop ajustat, 39-37, però aleshores el Reial Madrid va tallar la reacció. Per acabar-ho d'adobar, Xavi Pascual va haver de prescindir d'Erazem Lorbek, que va rebre un cop a la cara i, fins i tot, va haver d'anar a l'hospital. El Madrid va arribar a tenir fins a 14 punts de renda en el marcador i el segon partit semblava ja sentenciat poc abans d'acabar el tercer quart.

Però el Barça no es va rendir en cap moment. Havien d'aparèixer homes per jugar-se-la. Saras Jasikevicius va entrar en la direcció del joc i va trobar Ante Tomic, fins aleshores desaparegut, que va posar la primera pedra per la reacció definitiva. I sobretot, va aparèixer Juan Carlos Navarro, que amb set punts gairebé consecutius va posar el Barça a només dos punts d'un Madrid ple de dubtes. Faltaven poc més de cinc minuts i ja semblava clar que el partit es decidiria per petits detalls.

En els minuts finals, la tensió va impedir que els dos equips s'allunyessin gaire en el marcador. Mavrokefalidis, l'últim d'arribar a Can Barça, va tenir un cert protagonisme anotador. Un triple inversemblant de Mirotic en l'últim minut deixava el Madrid a quatre punts (71-67), però Wallace va respondre poc després amb un altre llançament de tres i va fallar l'addicional que hauria posat el Barça al davant.

El Madrid va fallar l'atac següent i Oleson, a falta de 7 segons, va anotar els dos tirs lliures que avançaven el Barça (70-71). Els blancs no van aprofitar l'últim llançament, fallat per Sergio Rodríguez.