Futbol

El Barça prepara les noves ofertes per renovar Xavi i Sergio Busquets

El Barça està preparant les renovacions dels contractes de Xavi i Sergio Busquets. Amb Xavi, que finalitza el seu contracte el 30 de juny del 2010, no hi hauria d'haver problemes per tancar l'acord. El president del club, Joan Laporta, ha dit que faran el que calgui perquè Xavi es quedi. Per la seva banda, a Sergio Busquets, que queda lliure el pròxim 30 de juny, s'ha de decidir encara si li proposen un contracte com a jugador del primer equip, però amb un dels sous més baixos, o bé se li fa un contracte amb l'equip filial amb incentius importants en funció de resultats.

Actualitzat
Txiki Begiristain té sobre la taula algunes renovacions importants, com les de Xavi, Sergio Busquets, Víctor Valdés, i Samuel Eto'o. La consigna que s'ha marcat el secretari tècnic del Barça és no córrer massa en cap dels casos. No precipitar-se, però hi ha alguns casos que estan al davant d'altres com els de Xavi i Sergio Busquets.

En el cas de Xavi, el passat dimecres va ser el migcampista qui va dir la seva sobre el seu procés de renovació. El de Terrassa va reiterar que la seva intenció és continuar al Barça i li consta que el club s'esforçarà perquè es quedi. El president del Barça, Joan Laporta, també ha confirmat que les negociacions entre les dues parts van pel bon camí i que el club blaugrana farà tots els esforços perquè continuï. Xavi, un futbolista innegociable per a Pep Guardiola, acaba el contracte el 30 de juny del 2010.

Com està ara mateix la negociació?

El Barça no vol trencar la seva estructura salarial. El club blaugrana divideix la plantilla en diferents nivells salarials. Al primer hi ha tres jugadors (Messi, Eto'o i Henry) i Xavi vol entrar en aquest grup o cobrar el mateix que cobren aquests tres jugadors. El Barça estudia fórmules per deixar satisfet Xavi sense trencar aquesta estructura salarial. La solució serà a base de variables per objectius. De moment, s'espera que les negociacions vagin per llarg.

La intenció del club, és una prioritat, és renovar Xavi. Sense marcar terminis, sense pressa, però es vol tancar aquesta qüestió perquè el club no entén que en el millor moment de la seva carrera Xavi deixi el club.

Nova oferta per a Sergio Busquets

En el cas de Sergio Busquets, el Barça està preparant una nova oferta de renovació que satisfaci el jugador del planter. Es tracta d'una oferta més important que la que Txiki Begiristain va presentar fa unes setmanes al representant de Busquets. Sense pressa i evitant caure en precipitacions, però tenint en compte que acaba el contracte el pròxim mes de juny i que a partir de gener té el dret de negociar lliurement amb altres clubs.


La primera proposta era per a quatre temporades amb una fitxa de jugador del filial més una sèrie de variables, però l'agent de Busquets no va quedar gaire satisfet. Ara el Barça està disposat a anar una mica més enllà. Presentarà una nova oferta a Busquets. Txiki treballa en dues possibilitats. La primera: mantenir la fitxa del filial però multiplicar les quantitats variables. La segona: que Busquets tingui definitivament contracte de jugador del primer equip. Una fitxa ajustada a un noi de 20 anys, però ja dins dels paràmetres del primer equip. Sigui en una modalitat o l'altra, el Barça presentarà una nova oferta a Busquets.
Anar al contingut