El Barça perd per sorpresa a la pista del Menorca i l'Akasvayu l'atrapa al liderat

El Winterthur Barça ha perdut la imbatibilitat de forma escandalosa a la pista del Llanera Menorca, acabat d'ascendir a l'ACB, per 82-70. Els blaugrana han fet el pitjor partit de la temporada, ja que mai han anat per davant en el marcador. Pel que fa a l'Akasvayu Girona, ha vençut el Lagun Aro Bilbao 85-74, una victòria que li permet compartir el liderat amb el Barça. Qui també ha tingut una mala tarda ha estat el Ricoh Manresa, que ha perdut a casa per 71-77 contra el Caja San Fernando, en el debut de Manel Comas a la banqueta.

El Barça ha trencat la imbatibilitat davant un Llanera Menorca que, tot i haver pujat aquest any a l'ACB, ha fet un gran partit. La mala tarda dels d'Ivanovic ha estat d'escàndol, ja que mai s'ha posat per davant en el marcador. El màxim que han aconseguit és arribar a empatar a 53 en el tercer quart, gràcies a un triple de De la Fuente. Stojic, del Menorca, ha encarrilat la victòria del seu equip i ha estat el màxim anotador, amb 20 punts, pels 14 de Fucka, màxim encistellador del Barça. Com ja li va passar en el partit d'Eurolliga d'aquest dijous, el Winterthur Barça ha fet un mal inici de partit, en què ha arribat a perdre de 13 punts de diferència en el primer quart (29-16). El Menorca havia aconseguit a l'inici un 5-0. En el segon quart, l'equip d'Ivanovic s'ha refet amb un parcial de 9-20 que ha permès al Barça marxar al descans perdent només d'un punt de diferència (38-37). La reacció dels blaugrana ha vingut, sobretot, gràcies a les cistelles de Fucka i Basile. La igualtat del matx s'ha viscut en el tercer quart, en què el marcador ha estat molt ajustat. El Barça, però, ha estat incapaç de posar-se per davant en el marcador, ja que ha perdut la pilota en els moments clau, en què podia capgirar el marcador. El tercer quart ha acabat amb 58-53. En el darrer quart, el Menorca ha trencat el partit amb un parcial de 10-0. Poc després, els locals han acabat dominant per 15 punts, la màxima diferència del partit. El matx, doncs, ha acabat amb un 82-70. L'Akasvayu no falla Qui no ha fallat ha estat l'Akasvayu Girona, que ja iguala en victòries el Barcelona, set, i gràcies a la victòria en aquesta vuitena jornada comparteix el liderat amb els homes d'Ivanovic. Els gironins han guanyat a Fontajau per 84-74. Roberto Dueñas i Germán Gabriel han estat els màxims anotadors de l'equip gironí, amb 12 punts cadascun. Els d'Edu Torres han dominat el Lagun Aro Bilbao durant tot el partit. Derrota del Ricoh Manresa Manel Comas ha tingut un bon debut amb el Caja San Fernando, ja que l'equip sevillà s'ha imposat per 6 punts a la pista del Ricoh Manresa per 71-77. Ferran Laviña ha estat el jugador més destacat dels manresans, amb 18 punts. Però els 28 punts de Lou Rou han resultat determinants perquè els visitants s'emportessin la victòria.