LA LLIGA

El Barça perd el quart lloc de la classificació en caure amb el Celta per 2-1

El Barça ha deixat escapar una oportunitat d'or per aconseguir el quart lloc de la Lliga i assegurar-se un lloc en la Lliga de Campions en perdre contra el Celta per 2-1. L'equip gallec no ha arribat gaires vegades a la porteria de Bonano, però quan ho ha fet ha tingut encert, mentre que els blaugranes, que han arribat amb facilitat a l'àrea local, no han sabut definir. El primer gol, obra de Mostovoi, en el minut 25, ha arribat quan més perill estava creant l'equip català, i el segon, en el minut 62, ha arribat en una jugada a pilota parada, obra de Gustavo López, que ha entrat en la segona part. El gol del Barça ha estat obra de l'home més perillós i treballador del partit, Rivaldo, que, tot i anar coix, encara li han tret forces per a fer el gol de l'honor, en el minut 89.

Tot i que semblava que el Barça era l'equip que abans podria marcar en la primera part, el Celta ha estat molt més efectiu. En el minut 25, els homes de Víctor Fernández, en la primera aproximació perillosa a la porteria de Bonano, han estrenat el marcador a Balaídos. Cáceres fa una gran centrada per la dreta, i Mostovoi, amb molta habilitat, remata la pilota després que la toqués Catanha. El gol arribava quan més perill estava creant el Barça. Rivaldo, que ha estat l'home més perillós del conjunt blaugrana, podria haver empatat el partit pocs minuts després del gol, però Cavallero, molt atent, li ha tret la pilota dels peus a dins de l'àrea petita. A prop del minut 35, Puyol ha abandonat el terreny de joc per molèsties físiques. Segons ha declarat el metge del Barça, Ricard Pruna, el defensa català té una elongació muscular a la cama esquerra i segurament no podrà jugar el partit de dimarts contra el Madrid. En el seu lloc ha entrat l'holandès Reiziger. Seguidament, Bonano salvaria una pilota en un llançament acrobàtic de Catanha, que semblava que anava molt ben col·locada cap al fons de la porteria. En el llançament d'una falta comesa per Abelardo a Mostovoi arribaria el segon gol dels gallecs, en el minut 62. L'encarregat de llençar la falta ha estat Gustavo López, que ha entrat en el minut 55 substituint Valeri Karpin. La rematada del davanter del Celta ha tocat Xavi, i això ha desconcertat Bonano, que no ha pogut impedir que la pilota anés a parar a la xarxa. Seguidament, Rexach ha fet els dos canvis que li quedaven. Gabri i Saviola han abandonat el terreny de joc i en el seu lloc han entrat Geovanni i Overmars. Quan només faltava un minut per als 90 reglamentaris, Rivaldo, mig coix, ha escurçat la distància amb un gol de cap, aprofitant una centrada d'Overmars. Amb aquesta derrota, el Barça diu adéu definitivament a la Lliga i es complica l'accés a un lloc que li permeti jugar la Lliga de Campions la temporada que ve.