La Lliga

El Barça perd a Màlaga de manera contundent (5-1), amb "hat trick" de Salva Ballesta

El Barça ha demostrat, un cop més, les seves grans carències defensives i ofensives, en perdre per 5-1 a La Rosaleda. En la primera part ha rebut els dos primers gols del golejador de la nit, Salva Ballesta. El primer, en el minut 9, i el segon, cinc minuts després. En la segona meitat, que ha tingut domini clar dels locals, ha arribat el tercer. Salva ha completat el seu "hat trick", amb un gol més, en el minut 69. Semblava que seria l'últim, però, només cinc minuts després, Diego Alonso ha fet el quart. I encara n'hi ha hagut un altre; aquest cop, l'autor ha estat Canabal. L'únic gol del Barça també ha estat d'un jugador del Màlaga, Fernando Sanz, que se l'ha fet en pròpia porteria. És evident, doncs, que Ronaldinho és massa important per a l'equip i que Puyol segueix sent un home clau en defensa. Ara, el Barça és novè en la classificació.

El Màlaga ha aconseguit la seva primera victòria contra el Barcelona des del 1976 i ho ha fet humiliant l'equip blaugrana per un contundent 5-1, amb "hat trick" de Salva inclòs. El Barcelona ha sumat un sol punt en els tres últims partits, els mateixos en què no hi havia Ronaldinho. El domini del Màlaga ha estat manifest en la primera part davant d'un desencisat Barcelona, que, a més a més, s'ha mostrat nul en atac. Els locals han pressionat el seu rival des del primer moment, amb una actitud molt positiva que li ha donat fruit en el minut 10, amb el primer gol, de Salva, que ha batut en la seva sortida Víctor Valdés. En el minut 14, en ple domini local, ha tornat a ser Duda el que ha posat l'esfèric en un perfecte centre perquè Salva anotés el segon. El Barcelona només ha tingut una clara ocasió de gol en el primer període, en el minut 45, en un llançament de falta directa que ha executat molt bé Xavi, però Calatayud ha aconseguit tocar l'esfèric amb la mà esquerra i enviar-lo a córner. En la segona part, el Màlaga ha tornat a aclaparar el Barcelona, que sense idees s'ha rendit davant del bon joc i l'ambició de l'equip malagueny, que a mesura que anaven avançant els minuts del segon temps augmentava el seu avantatge en el marcador. El tercer gol ha arribat en un contraatac local, en què Insúa ha controlat l'esfèric al centre del camp, ha servit a Salva, que ha controlat bé, i ha esquivat la sortida de Valdés amb una precisa vaselina. El quart gol, en plena eufòria local, ha arribat a conseqüència d'una jugada ben trenada entre Edgar i Insúa que ha culminat Diego Alonso en la primera pilota que tocava després de substituir Salva. El Barça ha escurçat distàncies en el minut 79, gràcies a una pilota mal allunyada del defensa Fernando Sanz, que, involuntàriament, l'ha enviat a la seva pròpia porteria. A cinc minuts del final ha arribat el xut de gràcia a través de Canabal, que acabava d'entrar al camp, provocava el deliri entre l'afició local i evidenciava la pèssima impressió causada avui pels blaugrana.