El Barça passa per sobre de l'Athletic Club i confirma el millor inici històric de la Lliga

Els lleons de Bilbao han plantat cara d'entrada a un Barça que, un cop ha obert la llauna, s'ha dirigit plàcidament cap a la golejada (5-1). Amb dos gols, Messi iguala els 190 de César a la Lliga i només n'hi falta un per igualar el rècord de Müller.

L'aposta de Bielsa pel bon futbol no acaba de trobar la manera de fe front al Barça. Cada vegada que s'hi enfronta s'emporta un cabàs de gols. Pot ser que el Barça sigui massa Barça per tothom, i així s'explica la suficiència amb què Messi i companyia han aconseguit marcar cinc gols aquest vespre. Jutjant per les oportunitats que han acabat tenint, en podien haver estat més.

El fet és que els Lleons s'han plantat un cop més al Camp Nou disposats a vendre cara la pell. Tancant bé tots els espais, han aconseguit ofegar el migcamp blaugrana en un parell d'ocasions fins al punt que Xavi i Busquets han optat per retrocedir uns metres per esperar el rival i intentar sorprendre tallant i ingegant sortides ràpides, o passades llargues.

Això ha durant vint minuts. Prou temps per al primer xut d'Iniesta, ben aturat per Gorka.

El manxec no ha trigat a tenir-ne una altra després d'una jugada personal de Messi que se li havia complicat. En el córner resultant, un fluix refús del porter basc ha deixat la pilota morta dins l'àrea petita i un oportú Piqué només l'ha hagut d'empényer per obrir la llauna (22'). Primer gol en Lliga per al central català, a qui cada partit que passa se'l veu més entonat.

Ha estat com un tret de sortida. Dos minuts més tard, una passada en profunditat marca de la casa de Xavi ha deixat Messi sol internant-se dins de l'àrea. Toc creuadet que Amorebieta ha intentat treure sobre la ratlla. Ha tocat prou per provocar dubtes sobre l'autoria del gol que, finalment, ha quedat anotat al compte del crac argentí en l'acta arbitral.

Les arribades del Barça han començat a ser un degoteig pausat, sense vertigen, però incessant. La més destacada, un xut dur i ben dirigit de Cesc que ha trobat un Gorka de nou inspirat.

I al minut 45, definitivament, la màgia en forma de jugada col·lectiva dirigida per Messi i que ha acabat en una deixada suau de Cesc a la dreta per l'arribada d'Adriano. Engaltada contundent, i als vestuaris amb un 3 a 0 decisiu.

Bielsa ha fet sortir Llorente directament en la represa, no se sap si per buscar la remuntada o per acabar d'enfonsar-lo. El davanter internacional no ha tingut ritme, i de tota manera tampoc n'ha vist ni una, massa allunyat del joc del Barça, cada vegada més àgil i fluid al davant, i amb un Iniesta pletòric. Ha estat seva l'assitència que ha deixat Cesc sol per encarar el 4 a 0.

El gol de l'Athletic Club, obra d'Ibai en l'única que ha pogut encarar Valdés, es pot interpretar fruit d'un relaxament passatger, allò tan típic dels partits finiquitats quan només se n'han jugat 65 minuts.

D'aquí fins al final s'han anat produint més arribades esporàdiques de qualitat, però sense punteria. Totes potencialment fulminants, així que l'última que Leo Messi ha rebut en condicions no l'ha perdonat. Minut 70, una maneta al sarró i cap a casa.

Amb els seus dos gols, Messi iguala els 190 de César en Lliga i es queda a només un del rècord dels 85 de Müller en un any natural.

A nivell col·lectiu, amb aquest triomf, l'equip de Tito Vilanova suma 40 punts en 14 jornades, la qual cosa suposa el millor inici absolut de la història de la Lliga.