Actualitat blaugrana

El Barça passa als quarts de la Champions davant el Celtic, tot i que Messi acaba lesionat i plorant (1-0)

El Barça s'ha classificat sense problemes per als quarts de final de la Lliga Champions davant el Celtic (1-0). Els blaugranes, que partien d'un 2-3 de l'anada, van sentenciar amb un gol al minut 2 de Xavi. La classificació va ser la cara amable, ja que el partit va quedar marcat, sens dubte, per Messi al minut 26, quan es va lesionar tot sol i va sortir plorant del terreny de joc. L'argentí té un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cama esquerra, la mateixa lesió que es va fer al desembre, en què va estar un mes de baixa. Aquest cop podria estar sis setmanes sense jugar.

Del partit del Barça contra al Celtic al Camp Nou en quedaran dues imatges per a la posteritat: la del pas dels blaugranes als quarts de la Champions i la de Messi sortint del terreny de joc plorant, després de lesionar-se. I és que partint del 2-3 de l'anada, el Barça tenia molt coll avall el pas a quarts. I més quan Xavi, al minut 2, va fer pujar l'1-0, després d'una centrada de Sylvinho en una bona jugada combinada dels blaugranes.

Ja des de bon principi, els de Rijkaard van jugar molt còmodes sobre el terreny de joc, davant un Celtic que estava obligat a buscar el gol si volia seguir a la Champions i intentar remuntar l'eliminatòria. Tot i això, els escocesos no van ser capaços de trenar jugades que posessin Valdés en situacions compromeses. En canvi, sí que va tenir més feina Boruc, amb un xut de Ronaldinho que va enviar a córner, una rematada d'Eto'o amb el pit i una vaselina de Puyol.

Messi marxa plorant per lesió

El partit, però, va quedar del tot eclipsat al minut 26, quan Messi es va aturar de cop i es va deixar caure plorant, quan feia una jugada d'atac. L'argentí va sortir amb llàgrimes als ulls del camp, lesionat amb un trencament fibril·lar al bíceps femoral de la cama esquerra. Tot sol es va fer la mateixa lesió que el 15 de desembre davant el València i que el va mantenir un mes apartat dels terrenys de joc. Tot apunta que aquesta vegada estarà sis setmanes de baixa.

Sens dubte, la lesió de Messi va marcar el partit fins al xiulet final. En el seu lloc va entrar Henry. Però el cert és que el bon primer quart d'hora que va fer el Barça va anar molt a la baixa en intensitat, tot i que el Celtic tampoc no va fer res.

En la represa, el partit va seguir sense tenir gaire intensitat. Tot i això, els blaugranes van tenir ocasions per incrementar l'1-0 amb els peus de Ronaldinho, Eto'o i Gudjohnsen, que havia entrat al segon temps. L'única ocasió clara per al Celtic va arribar ja en temps de descompte amb un xut de Nakamura que va atrapar Valdés.

El Barça, doncs, estarà dins el bombo del sorteig del 14 de març a Nyó, Suïssa, i que definirà els quarts de la Champions.