El Barça obté un valuós empat a un per afrontar la tornada contra la Juve al Camp Nou

El Barça va aconseguir un valuós empat a un contra el Juventus, en el partit d'anada dels quarts de final de la Lliga de Campions, disputat a l'estadi Delle Alpi. En el minut 15, la Juve es va avançar amb un gol de Montero, però els blaugrana, que continuen invictes en la competició, van fet el gol de l'empat quan faltaven 13 minuts per al final, per mitjà de Saviola, que va aprofitar una passada de Reiziger. Aquest 1-1 és un bon resultat per afrontar la tornada al Camp Nou, d'aquí a dues setmanes.

El Barça va dominar al començament del partit una Juve tancada al darrere i que intentava sorprendre amb algun contraatac ràpid. En el minut 10, els blaugrana van tenir la primera ocasió, amb un xut de lluny de Riquelme que va sortit arran de pal. Només dos minuts després, l'àrbitre eslovac Lubos Michel no va assenyalar una clara falta de Montero sobre Kluivert quan l'holandès s'encarava tot sol a la porteria de Buffon. En el minut 15, la Juve es va avançar en el marcador amb una jugada a pilota parada. Després d'un embolic a l'àrea blaugrana, Montero va batre Bonano amb una rematada de mitja volta. El Barça va buscar reaccionar ràpidament amb un cop de cap de Kluivert, massa fluix i a les mans de Buffon. Però en el minut 21 la Juve va estar a punt de fer el segon: després d'una greu errada de Frank de Boer, la pilota va quedar morta als peus de Del Piero, i el seu intent de vaselina el va aturar Bonano. Els italians van incrementar la pressió al mig del camp, i el Barça va tenir molts problemes per crear perill. En el minut 33, després d'un ràpid contraatac conduït per Saviola, Riquelme va xutar a les mans de Buffon. Quan faltaven dos minuts per al descans, Riquelme va tenir l'última ocasió de la primera meitat per empatar, però va ser molt lent i el xut el va poder desviar un defensa italià. En el minut 7 de la segona part, el Barça va fer la primera jugada de perill de la segona meitat. Una centrada d'Overmars la va rematar Xavi, en una posició massa forçada, a les mans de Buffon. La Juve va respondre dos minuts després amb una doble ocasió. El primer xut, de Davids, el va desviar Frank de Boer, i el refús va quedar als peus de Del Piero, que va provar de sorprendre Bonano amb una xilena. Antic va donar entrada a Mendieta en lloc de Riquelme en el minut 63, i només un minut després Xavi va estar a punt d'empatar amb un xut des de la frontal que va desviar un jugador de la Juve. El Barça es va llançar a la desesperada a la recerca de l'empat, i en el minut 77, Saviola, aprofitant una passada de Reiziger, va batre Buffon amb una mica de fortuna, un gol molt valuós per al partit de tornada al Camp Nou. L'empat a un va donar ales al Barça, que només tres minuts després va estar a punt de fer el segon, en una jugada de Kluivert, que va acabar xutant al cos de Buffon. En el temps afegit la Juve va tenir una claríssima ocasió per desfer l'empat, però Di Vaio, que estava tot sol, va xutar massa creuat.