El Barça no falla contra l'Ajax tot i acabar patint després dels canvis de Messi i Neymar

El Barça no ha fallat contra l'Ajax al Camp Nou i ha sumat una important victòria al Camp Nou quatre dies abans del clàssic. Neymar i Messi han posat el duel de cara, però El Ghazi ha reduït distàncies en el 88. Sandro, en el 93, ha tornat la tranquil·litat al feu blaugrana. Tot i la victòria, el Barça no és líder de grup després del triomf del PSG al camp de l'Apoel amb un solitari gol de Cavani.

El Barça ha mostrat la millor versió de la temporada a només quatre dies del clàssic davant un Ajax molt tendre i que no ha oposat gairebé resistència al Camp Nou. Sense marge d'error després de la derrota a París, els blaugrana han encarrilat el partit amb un gol de Neymar en el minut 7. El brasiler ha rebut una assistència de Messi i ha batut Cilessen amb un xut creuat.

Messi tampoc no ha volgut faltar a la seva cita amb el gol i en el 23 ha fet el segon després d'una bona passada a l'espai d'Iniesta. L'equip de Frank de Boer no ha donat cap símptoma de perill i fins al descans, el Barça ha disposat de dues clares ocasions per ampliar el seu avantatge. Primer Pedro, amb poca fortuna de cara al gol, ha estavellat un xut al pal i, després, Iniesta no ha pogut culminar una increïble jugada de fantasia que ha posat dret el públic tot i que per poc la pilota no ha acabat a la xarxa per la intervenció de Cilessen.

En una primera part impecable, només una greu errada de concentració de Gerard Piqué, que s'ha refiat en excés, li ha pogut costar molt cara al conjunt de Luis Enrique, però Kischna, després de robar-li la cartera al central blaugrana, no ha sabut definir amb poc angle.

Canvis i patiment innecessari

Només començar la segona part, a Messi li han anul·lat un gol per fora de joc i, poc després, el mateix Messi ha estat a punt de fer el tercer, però després d'una gran jugada individual ha acabat xutant al lateral de la xarxa. Tot i que el partit encara no estava sentenciat, Luis Enrique ha fet dos canvis pensant en el clàssic de dissabte al Bernabéu. En el minut 60, Sandro ha entrat per Neymar i, en el 65, Munir ha substituït Messi amb l'objectiu de donar descans als dos cracs.

Amb el pas dels minuts, el ritme del partit ha caigut en picat i Iniesta també ha anat abans d'hora als vestidors. Encara quedava un quart d'hora per al final, però el Barça s'ha desconnectat i l'Ajax, en una jugada aïllada, ha reduït distàncies en el minut 88 i ha posat l'ai al cor al Camp Nou quan tot semblava decidit. El nerviosisme d'un possible empat s'ha evaporat quan Sandro, en el 93, ha culminat un ràpid contraatac per establir el definitiu 3-1.

Cavani manté líder el PSG

El PSG es manté com a líder en solitari del grup amb tres victòries en tres jornades. Els francesos han patit de valent per guanyar al camp de l'Apoel de Nicòsia amb un solitari gol de Cavani a la recta final d'un duel que semblava abocat a l'empat inicial.