Copa del Rei

El Barça no brilla, però compleix amb el tràmit i guanya l'Atlètic de Madrid (2-1)

No va ser la millor nit del Barça aquesta temporada. Però els blaugrana van cobrir l'expedient amb ofici i van fer valer el resultat de l'anada al Calderón. En el minut 24, Sinama Pongolle va avançar l'Atlètic de Madrid, però Bojan, cinc minuts després, va empatar, i Gudjohnsen, en el 75, va segellar el 2-1 definitiu. Els de Guardiola s'han classificat per als quarts de final, on s'enfrontaran amb l'Espanyol. El partit d'anada es jugarà la setmana que ve, segurament dimecres, a Montjuïc.

Amb Xavi i Valdés fora de la convocatòria, i Puyol i Messi a la banqueta, Iniesta, que va lluir el braçalet de capità, es va convertir en el gran referent en atac d'un Barça que, en el minut 5, va veure com li anul·laven un gol a Márquez per fora de joc. Bojan va poder inaugurar el marcador després d'una bona recuperació de Hleb, però va fer un mal control i la rematada va acabar al cos de Coupet.

Del possible 1-0 es va passar al 0-1 en la jugada següent: falta a favor de l'Atlètic, error en la sortida de Pinto i gol de Sinama Pongolle. L'alegria dels matalassers, però, va durar ben poc, ni tan sols cinc minuts. És el que van trigar Sylvinho per fer una centrada meravellosa i Bojan per executar una rematada de cap impecable. Un Cáceres molt dubitatiu en defensa va estar a punt de donar ales a l'Atlètic, però entre Pinto i Márquez van evitar el gol.

La segona part va començar amb una immillorable ocasió per marcar el 2-1, però Bojan va xutar desviat. Si hi havia una mínima esperança que l'Atlètic remuntés l'eliminatòria, es va esvair quan quedaven 20 minuts pel final: el "Kun" Agüero es va lesionar tot sol i va haver d'abandonar el terreny de joc en llitera. Messi va entrar al camp en substitució de Hleb. Tres minuts després, la sentència del Barça. Meravellosa jugada personal d'Iniesta i gol de Gudjohsen. Tercer triomf en tres partits del Barça sobre l'Atlètic de Madrid aquesta temporada. I en quarts de final, el derbi contra l'Espanyol.