El Barça naufraga a Anoeta en un partit per oblidar i regala el liderat de la Lliga al Reial Madrid (3-1)

El Barça ha regalat el liderat de la Lliga al Reial Madrid després de caure a Anoeta en el pìtjor partit de la temporada. Tot i que Messi havia igualat el gol inicial de Song en pròpia porta, en la represa Griezmann i Zurutuza han fet justícia al millor futbol dels locals i han castigat la desidia dels homes del Tata Martino, que ha estat expulsat en el descans camí dels vestidors i ha vist el naufragi del seu equip des de la llotja.

El Barça ha regalat el liderat de la Lliga al Reial Madrid després de caure a Anoeta en el pitjor partit de la temporada. Tot i que Messi havia igualat el gol inicial de Song en pròpia porta, en la represa, Griezmann i Zurutuza han fet justícia al millor futbol dels locals i han castigat la desídia dels homes del Tata Martino, que ha estat expulsat en el descans camí dels vestidors i ha vist el naufragi del seu equip des de la llotja.

Fins a sis canvis ha introduït el Tata Martino a l'onze titular contra la Reial Societat respecte a l'equip que va guanyar al camp del Manchester City. Amb l'eliminatòria de Copa encara recent, el Barça ha estat rebut amb un ambient més hostil de l'habitual a Anoeta, un estadi que ha continuat sent poc propici per als interessos blaugrana en les últimes temporades.

Sense marge d'error per la victòria del Reial Madrid contra l'Elx, el tècnic del Barça ha introduït una novetat tàctica inèdita fins ara. Song ha jugat de pivot defensiu i Sergio Busquets ha actuat d'interior. L'invent no ha funcionat gaire bé i el Barça, amb Messi Neymar junts d'inici, ha completat una de les pitjors primeres parts de la temporada. Tot i això, l'equip blaugrana ha sortit viu d'uns primers 45 minuts per oblidar i on el millor ha estat el resultat.

La Reial Societat, molt més intensa des del xiulet inicial, ha avisat en dues ocasions de Griezmann i Carlos Vela i s'ha acabat avançant amb un gol en pròpia porta de Song en el minut 31. Messi, pràcticament inèdit, ha aparegut per evitar mals majors i ha fet l'empat en el minut 36, un gol que li serveix per superar Raúl com a segon màxim artiller de la història de la Lliga. La ràpida reacció del Barça ha estat a punt d'anar-se'en orris abans del descan,s però Carlos Vela ha enviat als núvols un regal de Piqué per fer el 2 a 1.

Naufragi a la segona part

En la represa, Gerardo Martino ha hagut de veure el duel des de la llotja ja que l'àrbitre Fernández Borbalán l'ha expulsat al descans al túnel de vestidors. Amb Pautasso dirigint les operacions des de la banqueta, el joc del Barça tampoc no ha millorat i fins i tot la Reial Societat ha aprofitat el desconcert blaugrana per posar el líder contra les cordes amb dos gols pràcticament consecutius. En el 52, Griezmann ha enviat al fons de la porteria una centrada de Vela i, en el 59, Zurutuza ha rematat davant la passivitat de la defensa del Barça.

Amb el partit molt coll amunt, Cesc Fàbregas ha entrat en el lloc d'un desencertat Song. Però l'entrada del migcampista d'Arenys no ha estat el revulsiu esperat d'un Barça sense intensitat i amb una fragilitat defensiva més que preocupant. Tampoc l'ingrés d'Alexis i el canvi a una defensa de tres ha evitat el ridícul d'un Barça que no només ha perdut el liderat de la Lliga, sinó que ja és a tres punts del Reial Madrid. Amb aquesta desfeta imprudent, l'actual campió es complica de valent la reconquesta del títol.