Actualitat blaugrana

El Barça marca tres gols en els últims cinc minuts i empata amb el Club América (4-4)

El FC Barcelona s'ha salvat pels pèls d'encaixar davant el Club América la seva primera derrota de la temporada. Una derrota que podria haver estat contundent: l'equip mexicà guanyava per 4-1 en el minut 85, gràcies a tres gols de Nelson Cuevas i un autogol d'Oleguer. Per part blaugrana, Márquez havia establert l'empat a un provisional. Però en els últims minuts el trident format per Saviola, Ronaldinho i Eto'o, que han signat un gol cadascun, ha donat l'empat a l'equip de Frank Rijkaard.

Com ja és habitual en aquesta gira del FC Barcelona, l'expectació era immensa a Houston per veure en acció els vigents campions d'Europa. Més de 70.000 espectadors s'han aplegat a l'ultramodern Reliant Stadium, establint així un nou rècord d'assistència a l'estat de Texas per veure un partit de futbol.

Tanta expectació s'ha vist corresposta amb gols, i ben aviat: en el segon minut de partit, el paraguaià Nelson Cuevas s'ha esmunyit entre la defensa blaugrana i ha establert l'1-0. Al minut següent, una gran internada de Gudjohnsen ha acabat amb la pilota al córner. El llançament l'ha fet Gio i Márquez ha rematat de manera impecable per establir l'empat.

El Barça s'hauria pogut avançar en el marcador, ja que en el minut 7 ha disposat d'una doble ocasió, però Ezquerro primer i Gudjohnsen després, han vist com el seu llançament el rebutjava el pal.

Després d'aquest inici frenètic s'han calmat una mica les coses, però les tendències ja estaven creades. El Barça s'ha dedicat a mantenir la pilota mentre que l'América s'ha esperat al darrere per llançar contracops, aprofitant que al davant hi té dos especialistes en la matèria: Nelson Cuevas i Claudio López, dos atacants ràpids i hàbils que han sigut un autèntic maldecap per a una defensa blaugrana privada de Puyol i de Thuram, reservats per Rijkaard. Cuevas ha signat dos gols més abans del descans, encara que el tercer li ha donat fet l'exvalencianista "Piojo" López.

S'esperava una reacció del Barça en la segona part, coincidint amb l'entrada de pesos pesants com ara Ronaldinho, Eto'o o Deco, i més tard de Messi, que tornava a jugar així amb el Barça per primera vegada des que es va lesionar el passat mes de març. Però l'equip català ha continuat jugant amb tranquil·litat i amb poca fluidesa en els metres finals. Els blaugranes no només s'estavellaven en la defensa mexicana, sinó que han concedit un altre gol, que s'ha marcat Oleguer en pròpia porta en una jugada desafortunada.

El 4-1, un resultat dolorós encara que es tracti d'un partit amistós, ha fet reaccionar l'equip de Rijkaard. Ronaldinho s'ha posat l'equip a l'esquena i d'una gran jugada seva quan ha sortit el segon gol, rematat de manera impecable per un Saviola que, tot i no comptar per als tècnics, ha tingut un paper important en la remuntada. Faltaven tot just cinc minuts per al final del partit, però el Barcelona ha continuat amb el setge a la porteria americanista intentant almenys decorar la desfeta.

En la jugada següent, Ronaldinho ha caigut a l'àrea de l'América i l'àrbitre ha xiulat un penal que el mateix jugador brasiler s'ha encarregat de transformar. I quan semblava que no hi havia temps per més, una centrada de Saviola l'ha rematada de cap Eto'o, que ha estrenat així el seu caseller de gols de la temporada 2006-07. La trepidant reacció del Barça ha fet que el partit acabés amb un bon sabor de boca per a l'equip tot i les imprecisions que s'hi han vist, especialment en defensa.

La pròxima parada de la gira és Nova York, on el conjunt del Barça s'enfrontarà la matinada de dissabte a diumenge (01.30, hora catalana) amb el New York Red Bulls. Per aquest partit, que TV3 oferirà en directe i també en diferit diumenge a la tarda (15.35),  Rijkaard farà debutar segurament Gianluca Zambrotta i Lilian Thuram.