Piqué i Bartra, dos homes per a un lloc a la defensa. (Foto: EFE)
Futbol

El Barça jugarà a Almeria amb un doble objectiu: retrobar-se amb el bon joc i sumar punts per no perdre el fil de la Lliga

El F. C. Barcelona ha estat desbancat del lideratge Primera Divisió després de dues derrotes seguides, però aquest dissabte, a Almeria (16.00), buscarà recuperar el bon to en aquesta competició, de la mateixa manera que ho va fer dimecres a Amsterdam per assegurar-se la classificació per als vuitens de la Lliga de Campions. Al davant tindrà un equip que ja ha avisat que en aquest partit hi té poc a perdre i molt a guanyar.

Actualitzat

El F.C. Barcelona ha estat desbancat del lideratge Primera Divisió després de dues derrotes seguides, però aquest dissabte, a Almeria (16.00), buscarà recuperar el bon to en aquesta competició, de la mateixa manera que ho va fer dimecres a Amsterdam per assegurar-se la classificació per als vuietens de la Lliga de Campions. Al davant tindrà un equip que ja ha avisat que en aquest partit hi té poc a perdre i molt a guanyar.

Les desfetes a Madrid i a casa contra el Celta fan que l'equip de Luis Enrique no es pugui permetre més ensopegades al campionat domèstic. Als blaugrana, líders en solitari fins fa un parell de setmanes, els van aparèixer tots els dubtes de cop. Fins i tot en el primer temps del partit europeu contra l'Ajax, que després va poder solucionar després de millorar ostensiblement el joc en la segona meitat (0-2).

El Barça jugarà a Almeria sense Mathieu ni Iniesta, tots dos amb lesions musculars al soli, i el focus tornarà a estar posat en Gerard Piqué, que no ha jugat en els dos últims partits de l'equip: Celta i Ajax.

Luis Enrique insisteix que no hi ha cap tipus de problema extraesportiu amb el central, però Piqué no juga. D'aquesta situació se n'ha afavorit Marc Bartra, que va fer parella amb Javier Mascherano en el partit contra els 'aiants'.

Davant de l'Almeria, el tècnic podria plantejar-se alguns canvis, especialment en els laterals, on Adriano podria tenir cabuda en un dels dos carrils; i també al centre, amb l'entrada en acció de Rafinha en lloc d'un desangelat Rakitic, que davant l'Ajax va jugar, però cobrint les pujades d'Alves com a mig creatiu.

Una altra de les opcions és el descans de Sergio Busquets i l'entrada de Mascherano com pivot, la qual cosa permetria situar Piqué al costat de Bartra en l'eix central.

Al davant, la tripleta Messi, Neymar i Luis Suárez té tots els números per jugar d'inici. L'uruguaià tindrà el repte de marcar el primer gol amb el Barça; Neymar seguir liderant l'atac i Messi de completar una setmana de rècords.

L'argentí, després d'igualar Raúl González com a màxim golejador de la Champions (71), té una nova ocasió per igualar o superar el rècord de Zarra com a màxim golejador de la història de la Lliga espanyola i per a això necessita un gol. El rècord podria produir-se aquesta setmana, en un terreny de joc que li és molt propici, ja que ha marcat sis gols en les tres últimes visites a l'estadi Jocs del Mediterrani.

Els andalusos, que acumulen quatre setmanes sense guanyar, reben el Barça amb la necessitat de sumar ja que el matalàs de cinc punts sobre el descens s'ha evaporat i ara només en tenen un.

Els blanc-i-vermells han treballat des de dimecres pensant en el partit amb molts vídeos i sessions tàctiques per tal de poder complicar el treball del conjunt de Luis Enrique.

Amb tres jugadors al centre del camp s'han sumat les dues úniques victòries que ha collit el quadre andalús, totes dues fora de casa. És molt probable que a la contenció al centre del camp s'uneixi la possibilitat de jugar amb tres centrals, més abrigats per salvaguardar la meta defensada per Rubén.

La U. D. Almeria, de tota manera, no s'oblidarà d'atacar i intentarà esprémer la velocitat per les bandes, cosa que obliga a pensar en que l'equip que dirigeix Francisco Rodríguez haurà d'actuar amb jugadors ràpids. En qualsevol cas, buscaran el primer triomf com a locals davant un Barça que sempre s'ha emportat punts d'Almeria.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut