Futbol

El Barça i l'Espanyol busquen redimir-se amb una victòria en el derbi català

El Barça i l'Espanyol arriben al derbi d'aquest vespre al Camp Nou (20 h) amb una situació no desitjada a la Lliga. Els blaugranes estan a nou punts del líder i sembla que han posat totes les seves esperances en la consecució de la Champions, mentre que els blanc-i-blaus es troben a sis punts de la zona UEFA per culpa d'una ratxa negativa de joc i resultats que els ha fet perdre onze dels últims tretze partits. Els culers volen el triomf per afrontar de la millor manera el duel amb el Manchester i venjar-se de l'empat de la temporada passada.

Actualitzat

Encara que no ho sembli, tots dos equips s'hi juguen moltíssim. Així, el Barça afronta les seves últimes opcions d'aspirar al títol i, sobretot, d'assegurar-se la segona plaça davant el Vila-real per evitar la prèvia de la Champions. A més, després de sumar 6 dels últims 21 punts a la Lliga, els culers estan obligats a guanyar per no defraudar per enèsima vegada una afició que ja en el darrer partit al Camp Nou va mostar la seva disconformitat amb una mocadorada.

Frank Rijkaard recupera Deco, Henry, Bojan i Iniesta per afrontar el derbi amb les màximes garanties. A més, Messi té tots els números per tornar a la titularitat després de reaparèixer en l'última jornada contra el Recreativo. El tècnic holandès vol que el crac argentí vagi agafant el ritme de competició, ja que és el millor argument que té el Barça per encarar amb il·lusió aquest tram final de temporada.

Per la seva banda, l'Espanyol arriba al Camp Nou amb ganes de posar fi a la seva nefasta crisi de resultats. Els periquitos, que estan fent una segona volta esgarrifosa, han encadenat quatre derrotes consecutives sense marcar ni un sol gol. Els de Valverde es juguen les seves últimes opcions de classificar-se per a la UEFA la temporada vinent i no tenen més marge d'error. Moisés i Zabaleta tornaran a l'onze després de complir un partit de sanció, mentre que Riera podria recuperar la titularitat, igual que Chica, que seria l'encarregat de frenar les escapades de Leo Messi.

L'Espanyol fa 26 anys que no guanya al Camp Nou

El Barça i l'Espanyol s'han enfrontat en 73 ocasions al Camp Nou, amb un balanç clarament favorable per al conjunt blaugrana, amb 57 victòries, 8 empats i només 8 derrotes. L'última victòria perica a l'estadi blaugrana va ser el 28 de març del 1982, quan es va imposar per 1-3 amb gols de Lauridsen, Urbano i Murúa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut