Barça

El Barça ha alçat el 23è títol de Lliga i ja en suma set en els últims onze anys

El club blaugrana recupera el campionat que ha dominat el últims temps coincidint amb el primer any de Luis Enrique

Actualitzat

Els resultats de la 37a jornada de Lliga al Vicente Calderón i al Power8 Stadium deixen el F. C. Barcelona campió per vint-i-tresena vegada. És a més, el setè títol del club blaugrana en els últims onze anys, la qual cosa el destaca com el gran dominador del campionat de la regularitat en el nostre temps. Els únics tres títols que se li han escapat en l'última dècada se'ls han emportat el Madrid (3) i l'Atlètic de Madrid (1), que aquesta temporada era el campió vigent.

Xavi encara més

A l'actual plantilla del Barça, però, hi ha un jugador que està per sobre d'aquesta marca. Xavi Hernández ja acumula vuit títol de Lliga. A més dels set comptabilitzats en aquest període, el capità pot dir que és l'únic supervivent de l'última Lliga guanyada amb Louis van Gaal, la 1998-99. Xavi va debutar aquella temporada, en la qual, curiosament, va ser company d'equip amb Luis Enrique.

Arribar i moldre

Pel que fa a l'entrenador, pot dir que s'ha proclamat campió en l'any del debut, una fita que molt pocs tècnics han aconseguit en l'era moderna a can Barça: Venables, el mateix Van Gaal i Guardiola. "Lucho" ha assaborit l'èxit al final d'una temporada certament complicada, i sovint convulsa. Va estar enfrontat amb Messi i a un pas de la destitució després de la derrota a Anoeta al final de la primera volta, però, des d'aleshores, la trajectòria del Braça no ha tingut aturador: només ha cedit una derrota i un empat en vint partits.

Luis Enrique té fama per fer que els seus equips rendeixin més bé en els segons trams que en els primers, i que arriben en plenitud de forma a final de curs. Fins al 6 de juny encara té dos cites més per demostrar-ho, les finals de Copa contra l'Athletic Club al Camp Nou i la de Lliga de Campions contra la Juventus a Berlin.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut