Primera Divisió

El Barça guanya l'Atlètic de Madrid (3-1) i es referma en posició de Champions

El Barcelona continua la seva bona ratxa en Lliga i s'afiança en la quarta posició que dóna accés a la Lliga de Campions amb una còmoda victòria sobre l'Atlètic de Madrid (3-1). Els blaugrana han liquidat l'equip madrileny en una primera part molt bona i gols de Saviola, Ronaldinho i Luis García. El Barça ha dominat completament el partit, fins i tot quan ha jugat amb només 10 homes per expulsió de Davids. El triangle format per Xavi, Saviola i Ronaldinho ha tornat a ser clau i el Barça ja ha guanyat 16 dels últims 18 punts.

La gran novetat de l'onze inicial de Rijkaard ha estat Albert Jorquera. El porter de Bescanó ha ocupat el lloc de Víctor Valdés, sancionat. El Barça ha sortit a per totes i ha dominat a plaer durant els primers 45 minuts. Davids ha avisat amb un xut llunyà, però no ha estat fins al minut 9 que els blaugrana s'han posat en avantatge. Un refús de Reiziger en defensa s'ha convertit en una passada en profunditat per a Saviola. L'argentí se n'ha anat en velocitat dels centrals, s'ha plantat tot sol davant Aragoneses i l'ha batut amb un xut creuat. El domini era clarament barcelonista, però la primera arribada de l'Atlètic de Madrid ha estat el gol de l'empat. Nano ha fet una centrada al primer pal i el grec Nikolaidis ha desviat la pilota amb molta habilitat lluny de l'abast de Jorquera. Tot i aquest contratemps, el Barça ha continuat igual i, tres minuts després, una bona combinació entre Ronaldinho i Cocu l'ha culminada el brasiler amb una vaselina perfecte. Bona jugada d'equip i definició de fantasia de Ronaldo de Assís Moreira. Un gol de crack. Els blaugrana continuaven el seu setge a la porteria d'Aragoneses, que ha hagut d'intervenir primer a xut de Saviola i després en una vaselina de Xavi. Dues accions que semblaven gol ben refusades pel porter matalasser. En el 43, un cop de cap de Luis García a centrada de Saviola ha significat el 3-1 que feia justícia al bon espectacle de la primera meitat. En el minut 10 de la segona part, Oleguer ha substituït Reiziger, lesionat. Márquez ha posat a prova Aragoneses i Jorquera s'ha exhibit en un cop de cap de De los Santos. En el 67, Davids ha estat expulsat per doble amonestació (dues grogues en només 4 minuts). Rijkaard ha decidit canviar Saviola i fer entrar Motta per reforçar el migcamp, i el Barça, tot i jugar amb 10 homes, ha continuat dominant el partit. Els blaugrana podrien haver fet el quart gol si en un parell d'oportunitats que han tingut no haguessin buscat el luxe i haguessin optat per l'eficàcia.