Handbol

El Barça guanya l'Altea (31-28) i el BM Granollers goleja el Vamasa València (38-25)

El Barcelona s'ha imposat amb comoditat a l'Altea (31-28) en un partit en què l'equip blaugrana ha sabut aprofitar la seva efectivitat en atac i el seu bon treball en defensa. La victòria permet al Barcelona consolidar-se en el grup capdavanter de la Lliga Asobal i afrontar amb més confiança la seva dura arrencada del mes de desembre, quan haurà d'enfrontar-se amb el Ciudad Real i l'Ademar en Lliga i amb el Portland San Antonio en els vuitens de final de la Lliga de Campions. L'altre equip català, el BM Granollers, s'ha imposat al cuer Vamasa València per un contundent 38-25.

Íker Romero i Nagy han sostingut el joc del Barcelona en els primers compassos. Ferms a la rereguarda i molt encertats davant el marc d'Asmussen, tots dos han obert camí per al Barcelona. Ha debutat el lateral esquerre croat Davor Dominikovic, qui ha tingut minuts per anar acoblant-se a l'equip: ha completat una actuació correcta en defensa i discreta en atac, pròpia de les seves característiques com a jugador de perfil destructiu. Per part de l'Altea, només Gjessing i Nikolic han mantingut viu l'equip de Cabanas, incapaç de trobar buits en la sòlida defensa blaugrana. No ha obert el camp l'Altea, ha deixat els seus extrems com a mers espectadors i s'ha entestat a penetrar la teranyina teixida per Íker Romero, Nagy, Dominikovic i Jeppesen. El partit ha pogut obrir-se a l'equador de la primera part, amb avantatge blaugrana (9-6), quan el matx s'ha convertit per moments en un catàleg de pèrdues de pilota. Era el moment de l'Altea. A l'equip de Javier Cabanas li interessava un xoc desenfrenat, sense lloc per posar sobre el tauler la tàctica i sense temps per pensar, però els alacantins no han sabut aprofitar-ho. El Barça s'ha recompost, ha recuperat la posició i ha recobrat el comandament del partit. L'Altea ha demostrat en la represa que li costa arrencar quan els col·legiats obren foc. Superats i febles pels extrems, els jugadors alacantins han encaixat un parcial de 5-1 en els primers minuts de la segona meitat. Xesco Espar ha mogut més i millor la seva banqueta: el tècnic blaugrana ha jugat amb la confiança que dóna saber-se superior en recursos, amb una plantilla més àmplia, jugant a casa i amb el marcador a favor durant tot el partit, malgrat les baixes d'Andrei Chepkin, Carlos Ortega i Dragan Skrbic per lesió. A poc a poc, el Barcelona s'ha anat deixant portar, conscient que només un desastre col·lectiu li impediria sumar la victòria. El bloc blaugrana mai ha vist amenaçat el marcador i ha estat capaç d'anar ampliant el seu avantatge amb el pas dels minuts (26-19, en el minut 46). Acomodat i sense els seus titulars en pista, el Barcelona ha caigut per moments en la indolència, i l'Altea ha sabut acostar-se (29-25, en el minut 55). Mai amb prou perill per espantar el Barça, però sí almenys per demostrar que l'equip de Cabanas no és realment el dels primers minuts del partit.