Eurolliga

El Barça guanya l'Alba Berlín, 81 a 74, i es referma com a líder del Grup A de l'Eurolliga

El Barça de bàsquet ha guanyat al Palau Blaugrana l'Alba de Berlín, per 81 a 74, en partit de l'Eurolliga, i ha refermat així la bona trajectòria europea. El partit, al marge de la seva importància esportiva, ha tingut l'al·licient afegit de l'enfrontament del tècnic blaugrana, Svetislav Pesic, amb el seu fill Marko, que juga en l'equip alemany. L'equip blaugrana només ha perdut un partit en la competició. Fucka, Bodiroga i Jasikevicius han portat el pes de l'atac amb 15, 14 i 12 punts, respectivament. Demirel, amb 22, ha estat un malson per a la defensa blaugrana.

El partit ha començat amb un calvari d'imprecisions dels dos equips. La primera cistella no ha arribat fins al minut 3. Pesic ha jugat amb la carta del jove Bravo en el cinc inicial. Els plans del tècnic iugoslau s'han trastocat ràpidament, perquè Nacho Rodríguez ha hagut de marxar al vestidor per un cop al nas. Els triples de Jasikevicius i la lluita de Varejao han mantingut el Barça dins del partit. Pel que fa als alemanys, ha destacat la velocitat i la murrieria de l'internacional alemany Demirel. El Barça no ha jugat còmode. Faltava encert en atac i no podia evitar les ràpides jugades de l'Alba. L'equip alemany ha estat gran part de la primera part al davant en el marcador, amb un avantatge màxim de 6 punts. Un seguit d'encerts blaugranes han aconseguit deixar el marcador ajustadíssim abans del descans: només dos punts per sota. Nacho Rodríguez s'ha recuperat i en la segona part ha tornat a sortir a la pista. L'entrada del jugador malagueny ha coincidit amb una major consistència, que ha portat el Barça a manar tímidament en el marcador. Els errors de l'Alba de Berlín, que només ha anotat 5 dels 22 llançaments triples que ha fet, han facilitat molt que els blaugranes aixequessin el partit. Demirel ha fallat el seu primer llançament en el tercer quart, quan ja havia aconseguit 17 punts. Al final ha acabat amb 22. Quan el partit semblava decidit, el Barça ha estat tres minuts sense anotar en l'últim quart i l'Alba ha fet un parcial de 8 a 0. L'Alba, amb un triple, s'hauria posat a un punt del Barça, però la pilota ha fet la "corbata" a l'anella i n'ha sortit. Després d'haver guanyat els dos partits anteriors de l'Eurolliga per només un punt de diferència, l'equip de Pesic ha pogut respirar una mica més en els últims segons.