BARÇA

El Barça guanya el Sevilla (1-2) i es proclama campió de la Supercopa d'Espanya per tretzena vegada

Dembélé, amb un golàs en el minut 78, ha decantat la balança a favor dels blaugranes. Ter Stegen, en aturar un penal a Ben Yedder en l'últim minut del temps reglamentari, també ha estat providencial

Laura BruguésActualitzat

El Barça s'ha proclamat campió de la Supercopa d'Espanya després de derrotar el Sevilla per 1-2. Els andalusos s'han avançat amb un gol de Sarabia als 9 minuts de joc. Abans del descans, Piqué ha empatat després d'un xut de falta de Messi. A la segona part, Dembélé ha sentenciat amb un golàs. En l'últim minut, Ter Stegen ha aturat un penal a Ben Yedder que ha evitat la pròrroga. És la tretzena Supercopa que guanya el Barça, el club que en té més.

Messi ha sortit a l'onze titular estrenant la condició de primer capità. Ha format l'atac juntament amb Suárez i Dembélé, que s'ha situat a l'esquerre. Els fitxatges Arthur i Lenglet també han estat a l'equip inicial igual que Ter Stegen.

En la primera acció de perill, el Sevilla s'ha avançat. Ha estat al minut 9, després d'una passada llarga de Mercado que no calcula bé Jordi Alba. La pilota l'ha recollit Muriel, que ha encarat els centrals i després Sarabia ho ha aprofitat per marcar. Ha estat un gol que ha validat el VAR, perquè l'assistent havia assenyalat fora de joc.

Piqué, primer gol oficial

A partir del gol del Sevilla, el Barça ha estat dominador del partit, però li ha faltat decisió i agressivitat en atac. Ho ha provat Messi, Suárez i també Lenglet, que ha rematat forçat un llançament de falta del capità del Barça. L'encert ha arribat a tres minuts del descans. Llançament de falta de Messi, que rebota amb el pal i l'esquena del porter, i Piqué, molt atent, ha marcat l'empat a un. Encara a la primera part, Ter Stegen ha salvat el segon del Sevilla arran d'un xut de Sarabia.

En començar la segona part, Valverde ha fet canvis. Rakitic per Rafinha a l'inici i, poc després, Coutinho per Arthur. Així han coincidit a la mateixa banda el brasiler amb Dembélé.

Les ocasions han arribat per part dels dos equips. Del Barça, de les botes de Messi, de falta, i de Dembélé amb un xut potent però massa centrat. La més clara, però, del Sevilla. Ha estat en un córner que ha rematat el "Mudo" Vázquez i que ha topat amb el travesser. El mateix jugador ha disposat d'una bona oportunitat poc després.

Dembélé i Ter Stegen eviten la pròrroga

El Barça ha seguit insistint. Suárez i Messi, amb dos xuts, han obligat Vaclík a intervenir per partida de doble evitant la diana. Però el gol ha acabat arribant del cantó blaugrana. Dembélé, titular a la banda esquerra de l'atac blaugrana, ha meravellat amb un golàs imparable que ha clavat a l'escaire. Així feia pujar l'1-2 al marcador al minut 78. El francès ha cedit el seu lloc a Arturo Vidal, que així ha debutat amb el Barça en els últims minuts.

En l'últim minut, penal de Ter Stegen per una topada amb Aleix Vidal, que havia entrat feia poc. El porter alemany ha pogut aturar fàcilment el llançament de Ben Yedder i ha evitat la pròrroga.

Messi ha aixecat el seu primer títol com a capità blaugrana.