El Barça guanya el Granada (5-3) amb "hat-trick" de Messi, que ja és el màxim golejador del club blaugrana

Provisionalment el Barça se situa a 5 punts del Reial Madrid, després de la victòria contra el Granada (5-3). El partit, però, es recordarà per haver estat el dia en què Messi, amb 234 gols gràcies al "hat-trick" d'aquest dimarts, s'ha convertit en el màxim golejador de la història del Barça, superant César, que tenia el rècord en 232 gols. En la primera part, Messi va fer el 2-0 que igualava el registre de César i, ja en la segona part, el crac argentí va fer el 3-2, que suposava el seu gol 233 i que superava el rècord. També va marcar el 5-2. Xavi va ser qui va inaugurar el marcador. En la segona part, el Granada havia igualat el 2-0 a través de Mainz i Siqueira, de penal. Tello també va marcar pel Barça, i el 5-3 definitiu el va fer Siqueira, altre cop de penal. Alves va cometre les dues penes màximes i va acabar expulsat per haver vist una groga en cada acció.

Els jugadors del Barça van saltar al terreny de joc amb una samarreta de suport al jugador del Bolton Fabrice Muamba, on s'hi podia llegir "Fabrice, we are behind you" i també els jugadors del Granada van sortir amb una samarreta de suport a Abidal. No va ser l'únic homenatge de la nit, perquè al minut 22 el Camp Nou, amb 62.400 espectadors, va fer una ovació dedicada a Abidal, coincidint amb el dorsal que llueix el francès. I el gran homenatge esportiu de la nit va ser sens dubte per al jugador a qui buscaven tots els flaixos, fins i tot abans de començar el partit: Leo Messi. L'argentí arribava al partit a una sola diana d'igualar la xifra dels 232 gols de César, el màxim golejador de la història del Barça, i el va igualar i superar. De fet, el va buscar des de l'inici. Tot i això, el primer gol el va fer Xavi, gràcies a una assistència de Messi de cap. L'argentí va seguir acostant-se a l'àrea de Júlio César. Al minut 12, li va enviar un xut que va atrapar el porter brasiler cedit pel Benfica. Va ser al minut 16, però, quan Messi va tornar a fer història per la porta gran. Una centrada enrere de Cuenca la va aprofitar Messi per enviar un xut col·locat i molt ajustat al pal dret de Júlio César, que va suposar el 2-0 i que l'argentí igualés César.

Al minut 26, Alexis va reclamar un possible penal. El xilè va caure dins l'àrea del Granada després d'una falta que l'àrbitre no va sancionar. I fins ben bé cinc minuts abans del descans, el Granada no va tenir una ocasió clara. Va ser després d'una bona jugada, en què Dani Benítez fa una gran passada que Ighalo no va poder rematar. La resposta va ser un xut potent des de la banda esquerra que va aturar Julio César sense problemes. Precisament, Adriano ja no va tornar al camp en la segona part per una elongació a la cama dreta i estarà deu dies de baixa. En el seu lloc va entrar Mascherano.

La represa va començar amb una ocasió de Messi que va acabar amb un xut fluix de l'argentí, després d'una bona jugada de Cuenca per la banda esquerra. I a partir d'aquí, en qüestió de 7 minuts, el Granada va igualar el 2-0. Primer amb un gol de Mainz que supera Piqué en el salt, en rematar el xut de falta de Martins. Era el minut 55 i, set minuts després, Siqueira de penal va fer el 2-2. La pena màxima la va cometre Alves sobre Dani Benítez.

El Barça va tornar a trobar el camí de la victòria. Primer amb el 3-2 de Messi, després d'una passada llarga d'Alves, que va convertir l'argentí en el jugador que ha marcat més gols en la història del Barça. El 4-2 va arribar de les botes de Tello, que feia 10 minuts que havia entrat al terreny de joc. El mateix Messi es va apuntar un nou "hat-trick" amb el 5-2. Ja en l'últim minut, un altre penal d'Alves per mans va permetre a Siqueira fer el 5-3 definitiu. Alves va veure la segona groga.

Supera Cristiano Ronaldo

Amb els tres gols contra el Granada, Messi se situa "pichichi" de la Lliga amb 34 gols, dos més que Cristiano Ronaldo. A més, l'argentí ja suma 54 dianes aquesta temporada, una més que totes les que va fer la campanya passada.

Homenatge a Messi contra l'Athletic

En el pròxim partit del Barça al Camp Nou, el dia 31 de març contra l'Athletic Club, es farà una festa per homenatjar la fita històrica de Messi, que ja és el màxim golejador de la història del club. Al final del partit contra el Granada, els videomarcadors del Camp Nou van felicitar l'argentí.