Handbol

El Barça guanya el Ciudad Real 28 a 26 i queda com a líder solitari de la Lliga ASOBAL

El Barça d'handbol s'ha situat líder solitari de la Lliga ASOBAL, després de derrotar el Ciudad Real, al Palau, per 28 a 26. Va ser un partit molt igualat, entre el millor atac de la Lliga, el blaugrana, i la millor defensa, la de l'equip manxec. A la mitja part, els homes de Juan de Dios Román dominaven per un mínim 12 a 13, però, en el segon temps, el Barça va imposar la seva velocitat, i va fer forat en el marcador. Les parades de David Barrufet i els gols del francès Jerôme Fernandez van marcar la diferència. Al final, una victòria blaugrana que val un liderat.

Per agafar el liderat en solitari, el Barcelona va haver de fer un dels millors partits d'aquests últims anys. La primera meitat va estar plena d'alternatives. Els blaugranes van respondre amb un parcial de 4 a 0 a l'avantatge incial del Ciudad Real i, a continuació, els castellans van fer un 3 a 0 favorable. Duresa en defensa i molta pressió als àrbitres des de les banquetes. Valero Rivera, des de la blaugrana, i Juan de Dios Román, des de la del Ciudad Reial, protagonitzaven un duel molt particular. En el descans, diferència mínima per als visitants: 11 a 12. Però la segona meitat va ser per als catalans, gràcies a l'eficàcia del iugoslau Skrbic i al llançament exterior de Nagy i Fernández. L'encert del porter Barrufet i la pressió del públic des de la graderia va fer la resta. Quan el Barcelona va agafar una renda de tres gols, ja no va permetre que el Ciudad Reial es tornés a acostar. Va ser una victòria èpica en què el protagonisme final va ser per a Enric Masip. Li van trencar una cella i un parell de minuts després ja tornava a estar en acció. Els aficionats van sortir del Palau convençuts que aquest nou Barcelona pot acostar-se, de mica en mica, al que va ser el millor conjunt d'Europa fins fa un parell d'anys.