El Barça guanya el Bayer i agafa el bitllet cap als quarts de final com a primer de grup

El Barça s'ha assegurat la primera posició de grup en la Lliga de Campions, amb una tranquil·la victòria contra el Bayer Leverkusen, per 2 a 0. El rival, que ha reservat molts jugadors per a la Lliga, en què està a un punt de descendir, ha estat molt fluix i un gol de Saviola i un altre fet entre Frank de Boer i un defensa en pròpia porta han estat suficients per guanyar. En l'altre partit del grup, el Newcastle ha empatat a San Siro a dos gols i els dos equips poden ser segons.

Patrick Andersson, que aquesta temporada només ha jugat 12 minuts en partit oficial, ha estat la gran novetat a l'alineació blaugrana. A més del central suec, han sortit a l'onze inicial Bonano, a la porteria, De Boer, Reiziger i Gabri, a la defensa, Mendieta i Xavi, a la part mitja, Overmars i Riquelme, a les bandes, i Kluivert i Saviola, en punta. El Barça ha començat molt nerviós i el Bayer no ha marcat per culpa de la mala sort i la indulgència de l'àrbitre. Una pilota llunyana l'ha refusada molt malament Bonano, i el xut sense porter d'un davanter alemany l'ha salvat entre els pals Andresson amb la mà. L'àrbitre ha considerat que no hi havia hagut intenció del central suec, però el braç el tenia estès. Un altre error espectacular, en aquest cas de Gabri, en una passada compromesa, ha ocasionat una gran oportunitat de gol de l'equip de l'Aspirina. El futbol moltes vegades és injust, i gràcies a aquest tòpic del futbol el Barça s'ha avançat en el marcador en el minut 17. Una centrada d'Overmars per la dreta, l'ha controlat Saviola, i amb un xut ras i ajustat ha sorprès Butt. Frank de Boer, amb potència però als núvols, ha xutat una falta molt perillosa a la frontal de l'àrea. Juan Román Riquelme ha recollit una gran passada de Xavi, i després de voler retallar ha xutat ajustat al pal, minuts abans que l'àrbitre hagi xiulat el descans. En la segona part, Thiago Motta ha entrat al camp en substitució de Saviola. Riquelme, després de trepitjar la pilota diverses vegades com a ell li agrada fer, ha posat una pilota a les botes de Kluivert que ha estat a punt d'acabar al fons de la xarxa. L'argentí s'ha despertat i en la jugada següent ha xutat perillosament des de fora de l'àrea, i el Butt s'ha hagut d'estirar per enviar la pilota a córner. Xavi ha xutat des de la cantonada, i entre Frank de Boer i l'esquena de Kleine, en pròpia porta, han acabat marcant el segon gol del Barça L'holandès, que és el jugador que ha jugat més partits en la Lliga de Campions, al costat de Maldini, ha marcat el seu segon gol aquesta temporada en la competició. El mateix Frank de Boer ha estat substituït per Oleguer Presas, i Overmars ha deixat el camp i ha entrat Iniesta. Riquelme ha agafat el comandament del partit i el Barça s'ha mogut com ha volgut, però quan ha perdut la pilota ha afavorit contraatacs de l'equip de Leverkusen. El joc s'ha alentit molt en la segona part i, sense Overmars ni Saviola, el Barça ha perdut la velocitat i la profunditat que ha tingut en la primera. Amb aquest resultat, el Barça continua invicte en la Champions i passa a quarts com a primer de grup, i evita d'aquesta manera el Manchester i el Milan. L'altre partit del grup ha estat molt emocionant. El Newcastle s'ha avançat dues vegades en el marcador amb gols de l'incombustible Alan Shearer, però l'Inter, gràcies a l'estrena golejadora en la Champions de Vieri i un altre gol de Córdoba, ha empatat. Els dos equips es jugaran la classificació en l'última jornada contra equips que no s'hi juguen res. L'Inter juga a Leverkusen i el Newcastle rebrà el Barça a casa.