Lliga ACB

El Barça guanya a Lugo i la Penya perd "in extremis" a Madrid

El Reial Madrid només ha estat 21 segons dels 40 minuts de partit per davant en el marcador, però ha acabat guanyant el matx (92-91). El Joventut ha desaprofitat un avantatge de fins a 18 punts i s'ha deixat remontar pels blancs. Carles Marco podria haver forçat la pròrroga, però, amb el temps exhaurit, ha fallat un tir lliure. El Barça, per la seva banda, ha guanyat contra el Breogán (60-69) en un partit no massa bo. El Caprabo Lleida ha perdut davant del recent ascendit Unelco Tenerife (78-73).

Tot apuntava a una victòria de la Penya en el retorn a la banqueta verd-i-negra d'Aito. Una victòria contra el Madrid i al Raimundo Saporta. Però, incomprensiblement, el Joventut s'ha deixat remontar fins a 18 punts en l'últim quart. El bon partit fins aquell moment de Jamie Arnold (25 punts i 8 rebots) i Alain Digbeu (20 punts) no ha servit de res. Els blancs, liderats per Alberto Herreros (24 punts i 10 rebots) i Kaspers Kambala (20 punts), s'han posat per davant per primer cop quan només quedaven 21 segons per acabar. Els badalonins han tingut opció d'enviar el partit a la pròrroga, però Carles Marco ha fallat un tir lliure amb el rellotge a zero. Els dos primers quarts del Breogán-Barça han estat molt igualats i els de Pesic només han pogut marxar al descans amb un punt d'avantatge (34-35). La segona meitat dels blaugrana tampoc ha estat massa bona, però han acabat imposant la seva superioritat (60-69). Una bona defensa ha permès contrarestar les fins a 21 pèrdues dels de Pesic. Rodrigo de la Fuente (14 punts) ha estat el màxim anotador del Barça i el català Cèsar Sanmartín (15 punts), el màxim de tot el partit. Però el millor jugador del matx ha estat Anderson Varejao, que ha destacat tant en atac com en defensa. En el tercer partit de la jornada amb equip català en joc, el Caprabo Lleida ha caigut a la pista de l'Unelco Tenerife. Els d'Edu Torres han dominat el matx fins al final del tercer quart, però aleshores els locals han capgirat el marcador. Aaron Bramlett (15 punts i 11 rebots) no ha pogut aturar tot sol el joc interior dels canaris, format per Hopkins (17 punts i 14 rebots) i Savane (17 punts i 9 rebots), que ha fet anar de bòlit els de la Terra Ferma.