El Barça guanya 1 a 3 al camp del Lokomotiv i compta els partits amb victòries a la Champions

Tres de tres. Els partits del Barça a Europa es compten amb victòries. Sense despentinar-se, els homes de Van Gaal van imposar la seva superioritat en el control de la pilota amb un gran Xavi i en la definició amb la connexió Saviola-Kluivert. En el minut 29, Kluivert va rematar de forma imparable amb l'esquerra una pilota alta. En el 31, Saviola va aprofitar de cap una gran passada de Xavi i a pocs minuts de la represa va posar la punta de la bota per sentenciar el partit. Obiorah va marcar el gol rus després d'una jugada personal.

El Barça va sortir al camp del Lokomotiv controlant en tot moment la pilota i l'equip rus, cedint espai per sortir al contraatac. En 5 minuts l'equip català havia forçat dos córners. En el minut 10 va arribar la primera jugada d'un cert perill del partit. Pimenov va aprofitar una badada de la defensa blaugrana i va enviar una pilota a les mans de Valdés, que es va haver d'estirar perquè anava ajustada al pal. Dos minuts després, una de les centrades amb efecte "made in Mendieta", la va rematar Kluivert amb el cap al segon pal i va obligar a intervenir el porter rus. El mateix Mendieta va estavellar una falta des d'una posició perillosa a la barrera. Javier Saviola, que acabaria sent el protagonista del partit, va aparèixer per primera vegada amb un xut des de fora de l'àrea amb prou potència i col·locació per fer que el porter del Lokomotiv s'hagués d'estirar. Patrick Kluivert va avançar el Barça en el minut 28. El davanter holandès va rematar amb l'esquerra inapel·lablement una passada llarga i bombejada de Mendieta a l'interior de l'àrea. El desplaçament anava per a Luis Enrique, però la va desviar un defensa i Kluivert ho va aprofitar per fer el seu segon gol en tres partits de Champions. En la jugada següent, Xavi va fer una passada perfecta amb l'exterior des de la banda dreta i Saviola, tot i la seva baixa estatura, hi va posar el cap i va marcar el segon gol del Barça. La primera jugada ben dibuixada per l'equip moscovita va estar a punt d'acabar-la Mamidov en el primer gol rus en el minut 45. La segona part va començar de color blaugrana. El "Conejo" Saviola va fer el tercer gol del Barça i segon seu en el partit controlant una passada de Luis Enrique i l'entrada d'un defensa rus i xutant amb la punta de la bota sobre la mitja sortida del porter. El nigerià Obiorah, un dels pocs jugadors destacats de l'equip rus, s'ha escapat de Carles Puyol amb facilitat i va superar la sortida de Víctor Valdés elevant la pilota per sobre del porter amb l'exterior del peu. La connexió Kluivert-Saviola va estar a punt d'augmentar l'avantatge català en el marcador, però el xut del davanter holandès va acabar al pal. El Barça es consolida amb aquesta victòria com a líder indiscutible del seu grup i queda molt a prop de ratificar el seu pas a la següent ronda de la competició. PRIMERA VICTÒRIA BLAUGRANA A MOSCOU La victòria aconseguida pel Barcelona ha estat la primera de l'equip blaugrana en competició oficial a la capital russa. El Barça havia saldat amb tres empats les seves anteriors visites a Moscou, en les quals es va enfrontar amb tres equips russos. En els setzens de final de la Copa de la UEFA 87-88, el Barcelona va empatar 0-0 al camp del Dinamo de Moscou; en els vuitens de final de la Lliga de Campions 92-93 va empatar 1-1 amb el CSKA, i en la lligueta de quarts de la Lliga de Campions 93-94 va igualar a 2 amb l'Spartak de Moscou.