Actualitat blaugrana

El Barça guanya (1-2) al camp del Chelsea en l'anada dels vuitens de final de la Champions

El Barça ha agafat avantatge en l'eliminatòria dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Els blaugrana han superat el Chelsea a domicili en el partit d'anada en la primera derrota de Mourinho a Stamford Bridge. Els blaugrana han jugat tota la segona part amb superioritat numèrica per l'expulsió amb vermella directa de Del Horno, però han estat els anglesos els que s'han avançat en el marcador en un malentès entre Motta i Valdés. En el minut 72 Terry també ha marcat en pròpia porta i en un festival ofensiu del Barça, Eto'o de cap ha segellat l'1-2 definitiu.

El Barça ha sortit disposat a encaminar l'eliminatòria en el partit d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions. Una de les novetats respecte a l'aparellament contra el Chelsea de la temporada passada, Leo Messi, ha tingut la primera ocasió del partit. Ha estat un xut des de fora de l'àrea en el minut 3. El Barça ha tingut la possessió de la pilota i ha portat el ritme de partit, però la defensa del Chelsea mantenia l'atac blaugrana lluny de la porteria de Cech. En el minut 18 un contraatac blaugrana ha tornat el perill a la porteria anglesa. Ha estat en una jugada entre Deco, Messi i Eto'o, que Ronaldinho no ha pogut aprofitar per acabar xutant. La jugada s'ha acabat amb un xut d'Eto'o a la mitja volta. En una pujada d'Oleguer, Ronaldinho ha estat a punt d'inaugurar el marcador. Ha estat en un potent xut ras, però Cech ha estat encertat. El Barça, tot i portar el ritme de partit, ha tingut dificultats per fer el seu joc i triangular al mig del camp. La jugada clau del partit ha estat en el minut 38 quan Asier del Horno ha fet una entrada a deshora a Messi i l'àrbitre l'ha expulsat amb vermella directa. Una expulsió que ha obligat Mourinho fer canvis. El tècnic del Chelsea ha canviat Cole per Geremi i ha situat un equip més defensiu sobre el terreny de joc. El primer temps s'ha allargat quatre minuts, temps suficient perquè Deco intentés un xut des de fora l'àrea. Tot apuntava que el Barça, amb superioritat, podria portar el ritme de joc en la segona part. Però no ha estat així. El Chelsea ha arribat amb facilitat a la porteria de Valdés i després de tres ocasions ha arribat, en el minut 59, el gol de l'equip anglès. De fet el gol ha estat de Motta en pròpia porta en una centrada del Chelsea que el jugador blaugrana toca amb el genoll en una sortida en fals de Valdés. Un gol que ha caigut com una galleda d'aigua freda. El Barça, amb superioritat numèrica sobre el camp, però el Chelsea, per davant en el marcador. A mesura que han anat passant els minuts els blaugrana han arribat a la porteria de Cech amb més facilitat i en el minut 72 ha arribat l'empat. Ha estat en una falta des de la banda esquerra que ha centrat Ronaldinho i Terry de cap ha marcat en pròpia porta. El partit amb el gol del Barça ha tingut un punt d'inflexió i els blaugrana han fet una demostració de jocs ofensiu. Amb l'entrada de Larsson i Sylvinho el Barça ha tingut aire fresc i ha disposat d'un munt d'ocasions per desequilibrar el marcador, però entre Cech, el travesser i la defensa del Chelsea l'han evitat. Messi ha estat objecte de possible penal que l'àrbitre, Terje Hauge, no ha assenyalat. Però seguidament ha arribat el segon gol del Barça. Ha estat en un contraatac dirigit per Ronaldinho, que ha combinat amb Larsson, i Márquez ha centrat perquè Eto'o de cap fes pujar l'1-2. L'equip de Frank Rijkaard encara hauria pogut eixamplar les diferències, però el resultat final és favorable al Barça. El partit de tornada es jugarà d'aquí a quinze dies al Camp Nou.