Actualitat blaugrana

El Barça goleja el Múrcia al Camp Nou (4-0) amb un excel·lent partit de tots els davanters

Golejada del Barça contra el Múrcia al Camp Nou (4-0), amb gols de Gudjohnsen, Bojan Krkic i Samuel Eto'o, en dues ocasions. La segona meitat ha estat una gran exhibició d'atac blaugrana, amb menció especial per a un Henry que, tot i no marcar, ha tingut una actuació molt destacada i ha rebut els aplaudiments del Camp Nou. El Múrcia no ha vingut a tancar-se i ha pogut empatar només iniciar-se la represa, però Víctor Valdés ha refusat la rematada de Baiano i a partir de llavors tot ha estat bufar i fer ampolles per al Barça. Si el Madrid punxa demà, la distància es pot reduir fins als quatre punts.

Frank Rijkaard ha presentat una alineació revolucionària sense Milito, Abidal i Iniesta, reemplaçats en l'onze inicial per Zambrotta, Sylvinho i Gudjohnsen. Bojan ha estrenat titularitat al Camp Nou formant tripleta atacant amb Henry i Eto'o.

Els primers minuts han estat de domini total per part blaugrana, amb dues bones ocasions d'Eto'o i Bojan: al minut set, el davanter camerunès ha fet una bona jugada personal però el seu xut des de dins de l'àrea l'ha rebutjat Notario; el mateix Eto'o ha començat cinc minuts després una triangulació amb Henry i Bojan, però el jove jugador del planter no l'ha pogut acabar amb èxit.

Fruit del domini blaugrana ha arribat el primer gol del vespre en una rematada ajustada al pal de Gudjohnsen després d'una centrada de Zambrotta. L'islandès ha estat un dels jugadors més destacats del Barça a la primera part juntament amb Henry, que continua progressant adequadament. Els locals podrien haver augmentat el seu avantatge abans del descans quan Eto'o, molt incisiu, s'ha quedat sol davant Notario, però ni ell, en primera instància, ni Puyol, després, han pogut culminar la jugada.

Bojan sentencia i Henry il·lusiona

Només començar la represa, Valdés ha salvat l'empat davant Baiano. El porter blaugrana hauria pogut sortir abans per tallar la passada llarga cap al davanter brasiler del Múrcia, però ha esmenat l'error amb una aturada espectacular. Els murcians sí que han pagat l'oportunitat perduda, ja que un minut després de l'ocasió de Baiano, Bojan ha fet el segon dels culers en aprofitar una jugada d'Henry amb denominació d'origen: Titi ha superat amb facilitat Quique de Lucas, ha arribat a la línia de fons i ha fet la passada de la mort. Bojan només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la porteria.

El francès, ara sí, recorda cada vegada més el jugador que va marcar una època a l'Arsenal. La seva connexió amb Bojan és determinant. El de Linyola ha pogut marcar el tercer després d'una altra assistència de Thierry Henry, però el seu xut ha sortit molt a prop de l'escaire. L'ex de l'Arsenal també ha assistit a Eto'o en la gran jugada de 3-0: assistència extraordinària de Sylvinho amb l'exterior del peu a Henry, centrada perfecta del francès i rematada a boca de canó de Samuel Eto'o.

Eto'o s'acomiada amb un doblet

Eto'o no s'hauria pogut acomiadar de millor manera de la seva afició, ja que ha fet també el quart dels blaugrana en aprofitar una centrada de Giovani dos Santos, que havia substituït Bojan pocs minuts abans. Rijkaard ha fet debutar el jove del filial Pedrito en substitució del camerunès, que ha rebut una gran ovació d'un públic que ha gaudit per fi d'un triomf contundent a l'estadi. Eto'o marxa demà per disputar la Copa Àfrica, però els culers poden estar tranquils: Thierry Henry ha demostrat que està capacitat per posar-se l'equip a l'esquena.