El Barça goleja el Granada tot i les nombroses baixes i manté la ratxa triomfal a la Lliga (4-0)

Ni les nombroses baixes per lesió ni els devastadors efectes del temut "virus FIFA" aturen la ratxa triomfal del Barça a la Lliga. Contra el Granada, el conjunt de Gerardo Martino ha sumat la tretzena victòria en 14 jornades disputades i es referma com a líder sòlid i en solitari del campionat. Iniesta i Cesc, tots dos de penal, Alexis i Pedro han estat els golejadors del còmode triomf d'un Barça imparable.

Amb l'onze titular més competitiu possible a causa de les absències de jugadors bàsics com Valdés, Messi o Xavi, el Barça ha fet una sortida elèctrica i Alexis, abans del primer minut de joc, ha donat el primer avís amb un xut a les mans de Roberto. Iniesta, amb el braçalet de capità, i de nou Alexis han tornat a provar fortuna en un bon primer quart d'hora dels blaugrana.

L'arrencada esperançadora del Barça s'ha anat esvaint amb el pas dels minuts i només un discutit penal de Diakhaté sobre Cesc xiulat per Mateu Lahoz, l'àrbitre predilecte de José Mourinho, ha permès als blaugrana avançar-se en el marcador. Iniesta, amb molta sang freda, ha transformat la pena màxima i ha fet el seu primer gol de la temporada. La reacció del Granada ha estat fulminant i Piti ha pogut fer l'empat però el seu xut llunyà s'ha estavellat al travesser de la porteria defensada per Pinto. De nou el davanter català del conjunt andalús ha tornat a fer lluir Pinto, que s'ha estirat per aturar un perillós llançament de falta.

Sense fer de nou un joc gaire brillant, el Barça s'ha trobat amb el 2-0 sis minuts abans del descans. Una altra vegada des del punt de penal, aquest molt clar de Foulquier sobre Iniesta, l'ha transformat Cesc amb un xut inapel·lable per l'escaire.

Alexis sentencia i Adama debuta

En la represa, el ritme del partit encara ha decaigut molt més i l'avorriment s'ha instal·lat a les graderies d'un Camp Nou que ha presentat una de les pitjors entrades de la temporada. Sense ocasions de perill a cap de les dues àrees, en el minut 68 el Granada s'ha quedat amb deu per l'expulsió d'Iturra, que ha vist la segona targeta groga per una clara falta sobre Pedro. Tot i la inferioritat numèrica, els andalusos han pogut reduir distàncies amb un xut de Nyom sense angle refusat per Pinto. I del possible 2-1, en la jugada següent ha arribat el 3-0. Alexis ha culminat un ràpid contraatac picant suament la pilota per sobre de la sortida del porter i ha fet la sentència definitiva en el minut 73. El xilè ja suma 8 gols a la Lliga, els mateixos que Messi, i els mateixos que va fer en tota la temporada passada en aquesta competició.

Amb el duel completament decidit, Martino ha fet debutar en partit oficial amb el primer equip blaugrana el jove extrem del juvenil Adama Traoré, de només 17 anys, que tot i disposar només dels últims 8 minuts encara ha tingut temps per demostrar la seva qualitat amb una gran jugada individual que ha culminat amb un xut aturat per Roberto. I ja en l'últim sospir, Pedro ha arrodonit el triomf del Barça amb el definitiu 4-0. Amb 40 punts de 42 possibles, 42 gols a favor i només 8 en contra, el Barça del Tata camina amb pas ferm cap al títol de Lliga amb uns números incontestables. El debat sobre l'estil de joc ja és una altra cosa.