Eurolliga

El Barça estrena la segona fase amb una victòria a la pista del Montepaschi Siena (68-73)

El Barcelona ha hagut de patir de valent per aconseguir la victòria en el primer partit de la segona fase de l'Eurolliga, davant el Montepaschi Siena (68-73). L'equip local ha demostrat que és molt difícil de combatre a casa i, fins als últims minuts, els de Pesic no han guanyat, en un partit pobre de joc i amb pocs punts. Joan Carles Navarro i Dejan Bodiroga (41 punts, entre tots dos) s'han encarregat d'adornar la victòria. Quan faltaven cinc minuts, els italians s'han arribat a posar un punt per sobre, i el català i el iugoslau han estat decisius i han sentenciat. La victòria és molt important perquè es combina amb la derrota del Benetton a la pista del Panathinaikos (82-75).

Dejan Bodiroga, amb problemes gàstrics hores abans de saltar a la pista, ha liderat la victòria en el debut del seu equip en la segona fase de l'Eurolliga, el Top16. Els homes de Pesic han anotat la primera cistella del partit i ja s'han mantingut davant en el marcador sense problemes fins al descans, gràcies, en un primer moment, al fet que el seu rival ha estat sense anotar durant sis minuts. Juan Carlos Navarro i Dejan Bodiroga han estat els principals responsables d'anotar per al Barcelona, mentre que Chiacig aguantava el seu equip, encara que sense evitar dues màximes de vuit punts per al conjunt de Svetislav Pesic, l'última, a un minut del descans (21-27 i 29-37), fins a acabar en un 32-39, que, sense ser decisiu, aplanava el camí als blaugrana en la segona part. En la represa, els barcelonistes han seguit imposant la seva llei fins a situar el seu avantatge en onze punts (37-48, min 24), però immediatament s'ha donat pas a un parcial de 7-0 del Montepaschi Siena, que ha reduït les diferències a només quatre punts (44-48). Els jugadors de Pesic estaven bloquejats en atac fins al punt que Navarro ha fallat dos tirs lliures, però ha corregit de manera immediata amb un triple al qual ha respost Dusan Vukcevic per situar un 47-51 al marcador en la conclusió del tercer període. El Montepaschi ha sortit en l'últim quart decidit a canviar la dinàmica que havia tingut el partit fins a aquest moment i, en quatre minuts, s'ha posat per primera vegada davant en el marcador(56-55). Aquesta circumstància sol deixar fora del partit qualsevol equip, però el Barcelona disposa per a aquests moments d'un jugador com Dejan Bodiroga, capaç d'assumir tota la responsabilitat ofensiva i anotar mentre contempla com al rival li tremola el pols quan és qui ha d'atacar. Un primer parcial de 0-5 ha servit per situar les diferències en quatre punts (58-62), però després han arribat a sis (62-66), instants després que Bodiroga gairebé es lesionés després d'una falta del seu marcador de la qual no ha sortit gaire ben parat. El serbi ha pogut comptar llavors amb el suport de Navarro, que a cinquanta segons del final ha anotat un triple (64-71), del qual el Montepaschi ja no s'ha pogut recuperar. Amb 68-73 i a dos segons de la conclusió, Svetislav Pesic ha sol·licitat un temps mort per treure profit de l'última possessió amb vista a la possible transcendència de la diferència de punts en la sort del grup, però el públic ha xiulat la seva acció quan ja havia entregat la victòria al vigent campió. Altres resultats: GRUP D Cibona VIP, 72 - TAU, 78 Grup F Montepaschi Siena, 68 - FC Barcelona, 73 Panathinaikos, 82 - Benetton Treviso, 75 Grup G Pamesa València, 74 - Maccabi Tel Aviv, 89