El Barça es retroba amb la victòria golejant el Betis gràcies a un inspirat Eto'o

El Barça s'ha retrobat amb la victòria després de dos partits sense guanyar. Els blaugrana van demostrar que també saben guanyar sense Ronaldinho i Deco i es van emportar els tres punts del Ruiz de Lopera gràcies a un inspirat Eto'o, autor de dos dels quatre gols del seu equip. Els verd-i-blancs van jugar amb deu des del minut 20 per l'expulsió d'Oliveira, i això encara va facilitar més les coses als homes de Rijkaard, a qui l'arriscada aposta per les rotacions li va donar un bon resultat.

Frank Rijkaard va introduir tres canvis a l'equip titular respecte a l'últim partit contra el València. Van Bommel, Larsson i Sylvinho van ser les novetats d'un Barça que va sortir conscient de la importància de sumar una victòria al Ruiz de Lopera. Tot i que el Betis va tenir la primera ocasió amb un cop de cap de Juanito, en el minut 8 Pérez Lasa va xiular un clar penal sobre Larsson malgrat les protestes dels jugadors andalusos. Eto'o va agafar la responsabilitat però el seu llançament es va estavellar al pal. Els blaugrana van continuar dominant i en el minut 19, Van Bommel va inaugurar el marcador amb un precís cop de cap després d'una centrada de Xavi. L'holandès va fer el seu primer gol amb la samarreta del Barça en partit oficial. Només un minut després, el partit es va posar encara més de cara per als homes de Rijkaard. Oliveira va ser expulsat per aplaudir l'àrbitre, en un gest similar al de Rooney a la Lliga de Campions contra el Vila-real. En el 22, Eto'o va poder fer el 0-2 amb un xut que Doblas va desviar amb els peus. Tot i la inferioritat numèrica, el Betis no es va arronsar i Valdés va evitar l'empat a un aturant una rematada d'Assunçao. De forma incomprensible, el Barça es va deixar empatar abans del descans. Juanito es va avançar a Edmílson i va batre Valdés amb un cop de cap. Només començar la segona part, Iniesta va entrar en el lloc d'Edmílson a la recerca de més poder ofensiu i el Barça va desaprofitar una doble ocasió claríssima per tornar-se a avançar en el marcador. Primer Van Bommel i després Eto'o no van estar encertats en les seves rematades. Però en el minut 58, el camerunès va aparèixer per establir l'1-2 amb un xut impressionant que va entrar per tot l'escaire. Amb el resultat a favor, el Barça va jugar a plaer davant d'un Betis entregat i que va acusar l'enorme desgast físic. Els blaugrana no van desaprofitar l'ocasió de sentenciar quan faltaven 13 minuts pel final. Eto'o, que havia perdonat amb anterioritat, va fer l'1-3, el seu cinquè de la temporada, empatat en el "pitxitxi" amb el valencianista David Villa. En l'últim minut, Ezquerro va culminar la golejada amb l'1-4 definitiu. El Barça va obtenir una balsàmica victòria després de dos partits sense guanyar i podrà afrontar amb més tranquil·litat el pròxim compromís de la Lliga de Campions contra l'Udinese.