Lliga

El Barça es refà de l'eliminació a la Copa amb una fàcil victòria a San Mamés per 0 a 2

El Barça ha aconseguit una important victòria contra l'Athletic de Bilbao per 0 a 2 en un partit molt plàcid per als homes de Louis van Gaal. Luis Enrique i Saviola, tots dos en la primera part, han estat els autors dels gols que han deixat el partit vist per a sentència. L'equip de Juup Heynckes ha donat una imatge molt pobra i no ha fet perillar en cap moment la primera victòria del Barça en la Lliga, que serveix de bàlsam després de l'ensopegada en la Copa contra el Novelda. Aquest triomf servirà per afrontar amb més tranquil·litat el primer compromís de la Lliga de Campions contra el Bruges de dimecres al Camp Nou.

La primera ocasió del Barça ha arribat en el minut 13 de la primera part. Luis Enrique s'ha quedat tot sol després de trencar el fora de joc, però el seu xut s'ha perdut creuat per poc. El Barça ha continuat dominant i vuit minuts després ha arribat el primer gol del Barça. En una jugada d'estratègia a pilota parada, Luis Enrique ha enviat la pilota al fons de la pilota i ha marcat el tercer gol de la temporada. L'Athletic no ha reaccionat i Lafuente ha salvat el segon gol blaugrana en el minut 24 de partit. Un xut de falta molt potent de Frank de Boer ha fet lluir el porter basc, que ha pogut enviar la pilota a córner. Novament Lafuente, molt criticat per la seva actuació contra la Reial Societat, ha tornat a evitar, en el minut 31 el segon del Barça. La rematada creuada de Mendieta ha estat a punt d'entrar. Però, en la jugada següent, l'Athletic, en un contraatac, ha perdonat l'empat. Arriaga, sol davant de Víctor Valdés, ha xutat fora quan el més fàcil era marcar. En el minut 36, Saviola ha marcat el segon gol blaugrana. Una gran assistència de Kluivert ha deixat l'argentí tot sol i ha superat la sortida de Lafuente amb una bonica vaselina. Poc abans d'arribar al descans, Julen Guerrero ha pogut reduir diferències, però el seu cop de cap s'ha perdut per molt poc. En temps de descompte, l'Athletic ha tingut una altra ocasió per marcar amb un xut llunyà d'Arriaga que ha sortit fregant l'escaire esquerre de Víctor Valdés. En el minut 7 de la represa, Larrazabal, amb un potent llançament de falta, ha posat en dificultats Víctor Valdés, que ha desviat la pilota amb els punys. Només 3 minuts després, el Barça ha pogut sentenciar el partit, però la rematada de Motta des de la frontal de l'àrea s'ha estavellat al travesser. Després d'uns instants de domini local, el Barça ha tornat a perdonar el tercer. Kluivert, en un contraatac, s'ha quedat sol, però ha xutat al cos del porter Lafuente. L'últim tram del partit ha estat molt plàcid per al Barça davant d'un Athletic totalment entregat i que ha donat una pobra imatge durant els 90 minuts en un San Mamés amb una entrada molt fluixa. El Barça ha sumat una victòria balsàmica després de l'ensopegada en la Copa del Rei i afrontarà amb més tranquil·litat el debut en la Lliga de Campions contra el Bruges de dimecres al Camp Nou.